• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Fastelavnsboller med sitronkrem

On 14. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er fastelavn i morgen, tradisjonelt baker vi boller, fyller med syltetøy og pisket krem, serverer med et dryss melis. Disse bollene er ikke så ulike, men jeg har byttet ut syltetøy med lemoncurd, i tillegg har jeg lemonkurd i pisket krem. Dette gir mye friskere fastelavnsboller.

For å lage 40-50 små fastelavnsboller trenger du:

Grunnoppskrift hvetedeig:
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
6 dl melk
1 egg
150 gram meierismør

Lemoncurd, oppskrift her.

Sett ovnen på 220 grader, varmluft.

Pass på at alle ingrediensene holder romtemperatur.
Smøret skal være mykt og delt i terninger.

IMG_5307

Varm melken til ca 25 grader. Ha alt det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen. Smuldre gjæren i det tørre. Prøv å unngå at gjæren og saltet kommer i kontakt med hverandre før det eltes da salt kan hemme gjæren i å utvikle seg.

IMG_5313
IMG_5328

Ha i egget og melken, men spar en dl melk til senere, elt på sakte fart til deigen er godt blandet, to til tre minutter. Skru opp hastigheten til middels og tilsett litt melk om gangen til du har en fin, smidig og litt løs deig. Den skal ikke være klissete, men heller ikke for fast. Bruk ca fem minutter på denne prosessen.
Nå skal smøret tilsettes. Skru ned til lav-middels hastighet og tilsett en og en terning med smør. Når alt smøret er rørt inn skal deigen heve. La den heve til dobbel størrelse, en times tid.

Når deigen har fått dobbel størrelse hvelver du den ut på et melet bakebord.
Del opp i 40-50 emner.
La emnene hvile 5-10 minutter for å roe ned glutenet i deigen. Trill så ut boller og sett til heving på bakepapirkledd stekebrett. La de etterheve en times tid. Pensle med sammenvispet egg.

IMG_2591
IMG_2605

Stek bollene i 12-15 minutter, du kan steke to brett om gangen, sjekk at ikke ovnen steker ujevnt, bytt evt plass på brettene halvveis i stekingen.

IMG_2629
IMG_2622

Avkjøl bollene på rist.
Ved servering, smør et lag lemoncurd på den ene halvdelen av bollen, bland 50/50 pisket kremfløte og lemoncurd og ha over, legg den andre bollehalvdelen på og dryss over et lag melis. Nyt. Lykke til!!

Tags: boller, gjærbakst

2 kommentarer

  • Moffeliten 14. februar 2015 kl. 10:45 - Svar

    Tusen takk for tipset. Det høres kjempegodt ut §:o)

    • elin rusnes kvingedal 16. februar 2015 kl. 19:35 - Svar

      Takk for det 😉

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021