Ferien er over for de fleste, endelig er man tilbake igjen i jobb. Skolen er også i gang igjen her i Sandnes, spørsmålet om hva man skal ha i matpakken dukker opp.
Disse granolabarene kan man spise så vel til frokost og lunsj eller som et mellommåltid.
Jeg starter med å lage granola, bruk gjerne favorittoppskriften din. Min oppskrift på granola finner du nedenfor, så kommer oppskrift på selve granolabaren under der igjen.
Antall porsjoner: 12
Ingredienser granola:
4 dl havregryn (glutenfrie brukte jeg)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1/2 dl gresskarkjerner
2 ss chiafrø
3 dl nøtter (jeg valgte en blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter)
3 ss honning
3 ss muscovadosukker/evt vanlig brunt sukker
2 ss smør
En klype maldonsalt
50 gram sjokolade
10 tørkede aprikoser
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 150 grader. Bland sammen alt bortsett fra sjokolade og aprikos. Sett det inn i ovnen og stek på 150 grader i 40 minutter, vend litt på det innimellom. Når det er avkjølt tilsettes sjokolade og aprikos.
Ingredienser granolabar:
1 liter granola 2 store eggehviter
Fremgangsmåte:
Pisk sammen eggehvitene, rør sammen med granolaen. Trykk det godt ut i ei lita langpanne. Man må trykke det hardt ut, da setter de seg bedre. De smuler litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule noe mindre. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter. Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer. Denne oppskriften gir ca 12 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.
Legg igjen en kommentar