• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Lapskaus

On 11. mars 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Brun lapskaus med rause biter av grønnsaker og godt kjøtt er et fantastisk barndomsminne. Min mor lagde ofte dette, og jeg spiste masse. Til denne retten hadde jeg fått tak i en oksestek på tilbud, man kan også bruke andre typer oksekjøtt.

Dette er egentlig restemat, så bruk av de grønnsakene og kjøtt du har hjemme. Dersom du vil bruke av de fine kjøttstykkene som indre- eller ytrefilet skal disse bare brunes opp over sterk varme for så å legges til side og tilsettes gryta rett før servering. Kjøttstykker som høyrygg skal derimot kokes i to-tre timer.

For ei stor gryte lapskaus, til 4-5 personer brukte jeg:
1 kg oksekjøtt
1 purre
2 løk
2-3 fedd hvitløk
400 gram poteter
800 gram rotgrønnsaker
5-6 dl oksekraft
En liten bunt kruspersille
Salt og pepper

Sett frem flere arbeidsboller.
Rens og skrell alle grønnsakene.
Kutt potetene i rause biter og ha over i en arbeidsbolle.
Kutt rotgrønnsakene i rause biter og ha over i en arbeidsbolle.
Hakk løk, ha over i en arbeidsbolle.
Hakk purre og ha over i en arbeidsbolle.
Skjær kjøttet i terninger.

Brun kjøttet raskt over sterk varme, skru ned varmen til middels og ha over løk, la det hele surre ett minutt.
Tilsett rotgrønnsaker og hvitløk, surr videre enda ett minutt og tilsett 2 ss mel. Rør det godt sammen.
Rør inn kraft la koke i 45 minutter.
Tilsett poteter og purre når det er 20 minutter igjen.
Smak til med salt og pepper.
Dryss over litt persille ved servering.
Server gjerne sammen med hjemmebakt flatbrød. Lykke til!!

Tags: grytemat, gryterett, kjøttgryte, lapskaus, oksekjøtt

2 kommentarer

  • Hanifa 1. november 2018 kl. 00:26 - Svar

    Hei. Ville prøve denne oppskriften, men ser at du ikke har noen krydder i? Bruker du ikke noe salt og pepper ? Hvordan blir den i smaken da

    • Elin Rusnes Kvingedal 10. november 2018 kl. 19:30 - Svar

      Hei.
      Beklager. Jeg hadde sikkert tilsatt salt i kraften, så glemte å skrive det i oppskriften. Skal ordne det. Smak til med salt og pepper og ellers annet krydder du måtte ønske 🙂
      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021