Linsegryte med pannestekt torsk

IMG_6084Torsk er en veldig anvendelig fisk som tåler mye smak.
Denne gang valgte jeg å kombinere den med en smaksrik linsegryte.
Linsegryten ble servert sammen med godt brød til vegetarianerene, mens vi andre spiste den sammen med fersk, herlig, pannestekt torsk.

 

Linsegryta kan uten problem lages en god stund før servering, den blir bare bedre av å stå litt og kan gjerne lages dagen i forveien for å varmes opp ved servering.

For middag til 4-5 personer brukte jeg:
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss indisk kryddermix (oppskrift lenger nede)
200 gram tørkede, røde linser
4 dl kokosmelk
4 dl hakkede hermetiske tomater
Saften av 1/2 lime
En neve frisk koriander
Salt og pepper
Litt smør til steking

4-5 torskefileter
Havsalt
Litt smør til steking

Litt ristede pinjekjerner

Kryddermix:
1 ss paprikapulver
1 ts malt kanel
1 ts spisskummen
1/2 ts malt koriander
1 knivsodd malt nellik
1/2 ts salt

Ta fisken ut av kjøleskapet.
Strø over godt med havsalt på begge sider, la den ligge i 20-30 minutter.

Bland sammen krydder til kryddermixen.

Hakk løk, finhakk hvitløk (for litt ekstra sting kan du tilsette litt chili og fersk ingefær).
Surr det i en ss smør over middels varme til løken er blank.
Tilsett krydder og rørestek 1/2 minutt.
Ha over kokosmelk og la det småkoke i 20 minutter under lokk, til linsene begynner å bli møre, rør om av og til.
Tilsett hakkede hermetiske tomater og la det koke videre uten lokk i 10 minutter.
Smak til med limesaft, salt og pepper.
Hold varm på svak varme mens fisken stekes.

Skyll saltet av fisken og klapp den forsiktig tørr med kjøkkenpapir.
Stekes i smør på litt over middels varme ca tre minutter på hver side, alt etter tykkelse på filetene.

Ha koriander over i linsegryta rett før servering.
Server med litt ristede pinjekjerner.
Lykke til!!
IMG_6062

IMG_6070

IMG_6083

IMG_6089

IMG_6084

Print Friendly, PDF & Email

Legg inn en kommentar