• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Salte chouquettes med parmesankrem

On 24. oktober 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5100
Da min mann hadde bursdag, tok jeg ham med på Tango for å spise fireretters middag. Da fikk vi servert noen nydelige, små chouquettes, eller vannbakkels med varm ostekrem. Disse måtte jeg selvsagt prøve å gjenskape hjemme. Detter er en veldig fin tapasrett, eller bare som en liten appetittvekker før forretten.

Start med parmesankremen:
2 ss smør
1 ss hvetemel
2-3 dl h-melk
50 gram parmesan
2 eggeplommer
saften av 1/2 sitron
Salt og pepper

Ha smøret i ei gryte og smelt over middels varme, det skal ikke få farge, tilsett hvetemel.
Spe med melken, la sausen koke et par minutter, ha så over revet parmesan, jeg brukte en som er lagret i 30 måneder her.
La sausen småkoke ytterligere noen minutter.
Skru ned varmen til lav, nå skal eggeplommene tilsettes, da er det viktig at ikke sausen koker.
Rør eggeplommene godt inn, en om gangen.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Hold sausen lun til vannbakkelsene er ferdige.

Lag vannbakkelsene etter denne oppskriften:
125 gram h-melk
125 gram vann
5 gram salt
5 gram sukker
90 gram usaltet smør
100 gram hvetemel
3 store egg

Sett ovnen på 200 grader over og undervarme.
Kok opp vann, melk, smør, sukker og salt.
Ta gryta til side og tilsett mel, rør godt.
Sett gryta tilbake på platen, og sett varmen på fullt. Rør kraftig i minst ett minutt.
Deigen vil nok sette seg litt fast i bunn av gryta, det er vanlig.

Ha så deigen i kjøkkenmaskin, bruk eltekrok eller K-visp.
Kjør deigen i maskinen minst ett minutt, tilsett så ett egg om gangen, det vil se ut som den holder på å skille seg, men går raskt sammen.
Mengden egg er selvsagt veiledende, det hele kommer an på størrelsen på eggene.
Hold igjen litt av det siste egget for å justere konsistensen på røra, kanskje du trenger mindre, eller kanskje du trenger mer enn tre egg.
Røren skal være løs, men ikke flytende, se bilde lenger nede.
Når eggene er godt blandet inn og røren er blank og smidig er den ferdig.

Ha røren i en sprøytepose og lag topper på bakepapirkledd stekeplate.
Når jeg lager disse vannbakkelsene, lager jeg dem så små at jeg får ca 60-70 stk av denne røren.
Strø gjerne over ørlite havsalt før de settes i ovnen.

Sett et brett om gangen inn i ovnen og stek i 20 minutter på 200 grader.
De skal være ganske gyldne på toppen når de er ferdige.
Ikke fall for fristelsen å åpne ovnsdøra før det har gått minst 15 minutter, da kan de falle sammen.

Avkjøl vannbakkelsene på rist. Ha den lune kremen over i en sprøytepose og fyll vannbakkelsene med denne rett før servering. Dryss over litt revet parmesan. Lykke til!!
IMG_5067
IMG_5093
IMG_5100

Tags: Chouquettes, foreningsmat, forrett, småretter og tilbehør, tapas, vannbakkels

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021