Scones -adventskalender luke 5

img_8480Bak den femte luken i adventskalenderen gjemmer det seg nydelige scones. Servert sammen med julens gode oster eller en god eplemos blir det nok en populær frokost. Disse kan lages nå og fryses ned i porsjoner. Ta opp etter behov og tin i ovnen ved 100 grader i 20 minutter.

Til 10-12 scones brukte jeg:
500 gram hvetemel
100 gram smør -kjøleskapskaldt i terninger
15 gram bakepulver
5 gram salt
50 gram sukker
3 dl h-melk
Evt egg til pensling

Sett ovnen på 200 grader over -og undervarme.

Ha mel, sukker, bakepulver, salt og smør i ei bakebolle og smuldre dette sammen til du ikke lenger kjenner smørklumper.
Lag en grop i midten og ha over melk, rør deigen forsiktig sammen til den akkurat samler seg, kna den lett  for hånd når du ikke klarer å røre lenger.
Når deigen akkurat har samlet seg, ha over på melet bakebort og trykk eller kjevle den forsiktig ut.
Det er viktig å jobbe forsiktig med deigen så den beholder luftigheten.

Bruk en utstikker eller et glass på ca 6 cm i diameter og trykk ut scones, ha de over på bakebrett.
Dersom du har deig til overs etter å ha trykket ut scones kan du forsiktig samle den og trykke ut noen til, men vær forsiktig så den beholder luftigheten.
Pensle sconesene med et sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til de er lett gyldne på toppen.
Server gjerne med hjemmelaget eplemos eller gode oster. Lykke til!!img_8461

img_8464

img_8466

img_8467

 

 

img_8489

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.