• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Solskinnsboller

On 14. mars 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Bedre anledning enn at det faktisk bare er en helt vanlig tirsdag kan man vel ikke få for å bake noe ekstra godt? Solskinnsboller er en stor favoritt hos oss, det er godt mannen min vet at det ikke var i dag jeg lagde disse, da hadde han kanskje tatt turen hjem i lunsjen for å snike med seg noen haha (kanskje jeg baker noen likevel…)

For ca 30-35 stk brukte jeg:
En porsjon bolledeig:
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
6 dl melk (25 grader)
1 egg
150 gram meierismør -romtemperert

1 egg til pensling

Vaniljekrem av seks eggeplommer:
6 eggeplommer
6 ss maizena
6 dl melk
1/2 dl fløte
75 gram sukker
1 vaniljestang

Kanelfyll:
150 gram smør
50 gram sukker
2 ss kanel
2 ss mandelmel

Melisglasur:
Litt eggehvite
Melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte på bolledeigen finner du her.
Fremgangsmåte på vaniljekrem finner du her.

Lag bolledeigen og la den heve til dobbel størrelse. Mens deigen hever lages vaniljekremen.
Ha den ferdig hevede deigen over på lett melet bakebord og del i to emner, rundvrikk disse til to store boller og legg over et klede. La deigen hvile noen minutter så glutenet får roet seg.

Rull så ut et av emnene til ca 1 cm tykkelse. Rør sammen kanelfyllet og smør halvparten ut på leiven. Rull sammen fra den ene langsiden og del i ca 15 skiver. Legg over på bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med det andre deigemnet.

Bruk fingrene til å lage grop midt i bollene, ikke lag hull helt gjennom.
Ha den avkjølte vaniljekremen i en sprøytepose og fyll i gropene. Det skal være litt mye vaniljekrem i da den synker litt sammen under steking.

Hev så bollene til dobbel størrelse, pensle lett med sammenvispet egg og stek ved 220 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist. Rør sammen melisglasur og sprøyt over bollene.
Husk å gjemme bort noen boller så de ikke blir spist opp med det samme. Nyt, lykke til!!

Tags: boller, gjærbakst, solskinnsboller

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021