• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Tacogryte med høyrygg sous vide

On 15. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Tacogryte er veldig enkelt å lage, men det krever litt planlegging når man skal tilberede kjøttet på denne måten.

Selve tacogryta tar ikke mer enn 30 minutter å lage, men kjøttet trenger lang tid. Resultatet blir saftig og smaksrikt kjøtt som bokstavlig talt smelter på tungen. Kjøttet skal ligge i sous vide 18-20 timer, så start dagen før. Det er selvsagt helt greit å bruke kjøttdeig i gryta, men jeg ville ha godt kjøtt med masse smak.

Valget falt derfor på høyrygg. Problemet med høyrygg er at det er ganske seigt og trenger lang koketid, det gjør at det passer perfekt for sous vide.

Dersom du ikke har sous vide kan du steke opp vanlig biffkjøtt og koke det i gryta et par timer, et annet alternativ om det skal gå raskt er kjøttdeig.

For en stor tacogryte, til 5 personer brukte jeg
Til sous vide
500 gram høyrygg
3 fedd hvitløk
1 chili
Noen kvister frisk oregano

Til gryta
2 fedd hvitløk
1 chili
3-5 ss hjemmelaget tacokrydder
4 ss tomatpurè
1 paprika
2 løk
10 cherrytomater
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 boks tomatbønner
Salt
Pepper
Evt litt sukker
2 dl ris

Tilbehør
Salat
Rømme
Guacamole
Nachos eller tortilla chips
Revet ost

Jeg startet som sagt med kjøttet nesten et døgn før vi skulle spise.
Høyrygg trenger egentlig opp til 40 timer i sous vide, men jeg skar den opp i biter før jeg hadde den oppi.

Fyll vann i sous vide og still inn temperaturen på 61,5 grader. Hakk chili og hvitløk. Skjær opp kjøttet, skjær bort de største sener og evt brusk, men ikke kast det, dette setter god smak på kjøttet. Gni chili og hvitløk inn i kjøttet sammen med noen kvister oregano. Putt kjøttet i en av posene for vakumering, legg også oppi avskjæret. Legg posen oppi sous viden og still inn tiden til 20 timer.

Når kjøttet er ferdig, plukk bort senene og brusken, ha kjøttet i ei arbeidsbolle el og sett til side mens tacogryta lages. Kjøttet får ikke så fin farge når man sous vider det, men det skal oppi gryten og da spiller ikke det noen rolle. Det kan evt brunes i ei panne når det tas ut av sous viden.

Selve tacogryten går raskt å lage.
Finhakk hvitløk og chili. Skjær løk, paprika og cherrytomater i biter.

Fres hvitløk og chili over middels varme 1/2 minutt. Tilsett tacokrydder og tomatpurè og rørestek i ytterligere 1/2 minutt. Tilsett så løk og paprika og stek til løken er blank.

Ha over hermetiske tomater og cherrytomater. La det hele få et oppkok. La det småkoke mens du tilbereder risen etter anvisning på pakken. Imens kan tomatbønnene skylles, laken skal ikke være med i denne retten. Nå er også tiden inne for å lage guacamole.

Når så risen er ferdig kan den tilsettes gryta. Ta litt om gangen, ikke sikkert du trenger alt. Ha over kjøttet og bønnene, la det bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og evt sukker. Server. Lykke til!

Tags: gryterett, middag, sous vide, tacos, tex-mex

2 kommentarer

  • Maria 17. september 2014 kl. 10:25 - Svar

    Tusen takk! skal prøves

    • elin rusnes kvingedal 18. september 2014 kl. 21:49 - Svar

      Så kjekt Maria 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022