Vegansk stek

Med vegetarianere i hus liker jeg å lage skikkelige middager også til dem, nå har jeg komponert en ny oppskrift. Denne veganske steken kan spises av hele familien, man kan ha en bit på skiven eller spise den sammen med brun saus og grønnsaker.

For to små steker brukte jeg:
1 squash
2 sjalottløk, tilsvarende 1/2 mellomstor rødløk
1 fedd hvitløk
4 mellomstore sjampinjong
3 dl brødkrumme
2 dl valnøtter
1 boks herm kidneybønner
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts worchester saus
1/2 ts tacokrydder
Noen dråper tabasco

En liten stek er nok for middag til to-tre stk.
Riv squashen og press ut så mye vann du klarer, finhakk sopp, løk og hvitløk.
Soppen kan kjøres et par runder i food prosessor.
Surr grønnsakene noen minutter i olje, sett tilside.
Tilsett brødkrumme. Ha halvparten av blandingen i food prosessor sammen med bønner og nøtter, kjør til mos og bland sammen med resten av grønnsakblandingen. Smak til med krydder.
Smør ei brødform (1l) eller to på 0.5 l og ha massen oppi.
Stek på 180 grader i 45-60 minutter. Den skal kjennes litt myk ut i midten når den er ferdig.
Avkjøl noe før den hvelves ut.
Skjær opp i skiver, disse kan med fordel brunes i panna før servering.
Server gjerne sammen med waldorfsalat (dersom du spiser egg og meieriprodukter), potet, grønnsaker og vegetarisk brun saus.
Lykke til!!

Legg inn en kommentar