Oppskrifter

Eltefrie frokoststykker

Er det noe jeg liker er det å lage eltefrie, langtidshevede brød og rundstykker.

De blir så mye bedre når deigen får tid på seg, litt seigere, sprø utenpå og myke inni. Bruk 2 minutter på å røre sammen deigen kvelden i forveien, og lag rundstykker til en sen frokost eller bunsj dagen etter. Disse blir utrolig luftige og saftige og anbefales virkelig å lage.

Antall porsjoner: 16-20 stk

Ingredienser:

  • 500 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete grov
  • 100 gram sammalt rug grov
  • 50 gram havregryn
  • 4 gram (1/3 pakke) tørrgjær
  • 15-20 gram salt
  • 30 gram lys sirup
  • 650 gram kaldt vann

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre i ei stor bakebolle og rør raskt inn vann og sirup.
Dekk med plast og la deigen stå 8-10 timer.
Hvelv så deigen ut på et godt melet bakebord. Vær forsiktig, vi vil bevare luften i deigen.
La deigen hvile minimum 30 minutter.
Del opp i to emner, strekk disse forsiktig ut og del hvert emne opp i 8-10 biter.
Sørg for at det er godt med mel på bakebordet så de ikke henger fast (dersom de skal stekes i ovn kan de legges rett på bakepapirkledd stekebrett). Dekk med et lett fuktet klede og la de heve en time.

Jeg har stekt mine ute i pizzaovn, men det går og fint å steke de i vanlig ovn på 230 grader varmluft.
Dersom du bruker pizzaovn må denne tennes opp så den holder 250-300 grader når frokoststykkene skal stekes. Jeg skriver ikke mer om hvordan steke i pizzaovn, men om du har spørsmål er jeg lettest å nå på instagram kjokkenmagi eller facebook.

Stek frokoststykkene 10-15 minutter for pizzaovn og 15-20 minutter for vanlig ovn. De skal få fin gyllen stekeskorpe. Avkjøl på rist og la dem avkjøles minst en time før de skjæres opp.

Nyt en god frokost eller brunsj.
Lykke til!!

Trinn for trinn bilder:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.