• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Falaffel med lun couscoussalat

On 12. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_8547En god vegetarmiddag er ikke å forakte. Herlige falafler som er sprø utenpå og myke inni. Servert med lun couscous salat med koriander. Kan spises både til hverdag og fest. Falafel stammer fra Midtøsten, der er dette en populær form for hurtigmat. Passer også utmerket på et tapasbord. Her i huset liker faktisk kjøtteterene denne retten bedre enn vegetarianeren hehe.

Retten må planlegges litt da kikertene skal bløtlegges, og den ferdige røren skal stå et par timer i kjøleskap førr bruk. Da er det smart å bløtlegge kikertene om morgenen dagen før de skal serveres, lage falaffel røren om kvelden og steke eller fritere dem rett før servering dagen etter.

For falafler til 4-5 personer bruker jeg
2,5 dl tørkede kikerter
4 fedd hvitløk
1/2 chili
4 ts hjemmelaget tacokrydder (jeg bruker hjemmelaget tacokrydder, hvor mye man må ha av ferdig tacokrydder vet jeg ikke, her må man bare prøve seg frem)
1 løk
2 never frisk koriander
3-4 ss kikertemel (gram mel)
Litt korianderblader til pynt

Couscous salat
250 gram couscous, kokes etter anvisningen på pakken.
2 smakstomater (mellomstore, jeg brukte tomater fra Ryfylket)
1/4 agurk
1 bundt vårløk
1 neve hakket. frisk koriander
Litt korianderblader til pynt

Kikertene bløtlegges i godt med kaldt vann 8-10 timer.
Tøm av vannet og la kikertene renne godt av seg.
Grovhakk en løk.
Ha kikertene i en blender el og grovhakk dem sammen med hvitløk og chili.
IMG_8510
Tilsett tacokrydder og korianderblader, kjør til alt er godt blandet, trenger ikke være helt most, spe med kikertemel (gram mel) og kjør til deigen holder sammen. Sett kjølig minimum to timer. Jeg pleier å la den stå over natta.
IMG_8508

Når deigen hat stått kjølig minimum to timer skal det formes boller. Jeg fikk 22 falafler av denne røren. Form forsiktig boller, må ikke være hard på hånda.
IMG_8535 IMG_8537IMG_8543

Jeg friterte mine på 160-180 grader i fem minutter, fem-seks boller om gangen. De kan også stekes i litt olje på stekepanna, bare prøv deg litt frem her. De skal være gyldne og crispy på utsiden og litt myke inni.
La de renne av seg på kjøkkenpapir.

Server med lun couscous salat og gjerne en frisk salat, strø over friske korianderblader til pynt. Lykke til.
IMG_8547 IMG_8551

 

Tags: foreningsmat, middag, tapas, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022