• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfri, eltefri focaccia

On 17. mars 2019 by Elin Rusnes Kvingedal

Når jeg får besøk liker jeg å lage mat de kan spise, god mat. Om det er folk med allergier, veganere eller annet, skal alle få god mat hos meg.

Har mange venner og familie med cølikai og har derfor lagd utallige varianter av glutenfri focaccia.

Endelig har jeg fått til et brød som er så tilnærmet lik hvetefocaccia jeg har smakt. Gjør alltid blindtester på ikkeallergikere som får smake når jeg har testet ut nye oppskrifter, denne var det ingen som spurte om var glutenfri.
Den er til og med eltefri og langtidshevet.

Vær nøye med hygiene når du baker glutenfritt, vask over kjøkkenredskapene og pass på å ikke få rester av glutenholdig mel i deigen.

Les gjennom hele oppskriften før du starter!

Antall porsjoner: 6 (liten langpanne på 20×30 cm)

Oppskrift:

  • 250 gram semper fin mix
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 5 gram fersk gjær
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt
  • Urtekrydder
  • 1 ts honning

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Ha kaldt vann i et litermål, smuldre i gjæren og rør den ut.
Tilsett fiberhusk og rør det godt sammen, sett til side.
Ha glutenfritt mel i en arbeidsbolle, jeg bruker alltid Semper fin mix (white flour mix) til dette.

Ha urtekrydder, salt, olivenolje og honning over melet.
Rør inn vann, gjær og fiberhusk blandingen og rør det hele raskt sammen.
Deigen skal være ganske løs, se bilder nedenfor.
Dekk bollen med plast og la den heve i 6-8 timer, evt over natten.

Når deigen er ferdig hevd, kle en liten langpanne med bakepapir og ha i deigen.
La den etterheve en times tid, ha over litt mer olje, urtekrydder og salt. Bruk så fingrene til å prikke deigen.
Stek ved 180 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl helt på rist.

Tips:
Du kan også lage porsjonsfocaccia.
Smør da porsjonsformer, kan bruke kopper som tåler ovn.
Mine former er 10 cm i diameter.
Ha den ferdighevede deigen over i de smurte formene ved hjelp av spiseskje, følg ellers stegene over.
Disse trenger litt kortere steketid, 25-30 minutter.

Tags: brød, eltefritt, focaccia, foreningsmat, gjærbakst, Glutenfritt

2 kommentarer

  • Wenche Bjørkevoll 26. mars 2019 kl. 15:56 - Svar

    Hvilket urtekrydder har du brukt her?😊

    • Elin Rusnes Kvingedal 31. mars 2019 kl. 21:24 - Svar

      Hei Wenche.
      Oliviers sitt urtekrydder har jeg brukt, men vanlig provencekrydder fungerer også utmerket.

      Lykke til med baking!!

Legg igjen en kommentar til Wenche Bjørkevoll Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021