Oppskrifter,  Slide

Kylling med smak av middelhavet

Ovnsform med kyllingklubber og lårfileter, milde gode middelhavs smaker og nydelig bulgur. Dette er like godt til hverdags som til fest.

Hele retten kan forberedes dagen før og settes i ovn når du kommer hjem fra jobb. Den skal stå en times tid i ovnen.
Oppskriften er enkel og barn ned i barneskolealder kan uten problem ordne dette på egenhånd.

Antall porsjoner: 4 voksne

Ingredienser:
Kyllingen:

  • 4 kyllinglår (delt i klubber og lårstykker)
  • 1/2 ss fennikelfrø
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts røkt paprika
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 hvitløksfedd
  • Zest fra 1/2 sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • God olivenolje

Grønnaker:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 2 hvitløkfedd
  • Salt
  • God olivenolje

Bulgur:

  • 1 dl bulgur
  • 1/2 ts paprikapulver
  • En klype røkt paprika
  • Litt sitronzest og saft

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skjær opp alle grønnsakene.
Squash og aubergine has i et dørslag sammen med en ts salt, la det stå 30 minutter. Saltet er med å trekker ut vannet så de ikke blir vassne når de stekes.
Ha alle grønnsakene så i en ildfast form.
Bland sammen alle krydder til kyllingen, sitron zest og saft skal oppi med krydderet, ha også over to ss god olivenolje, bland godt sammen.
Ha 1/2-1 ts av kryddermiksen over grønnsakene.

Tørk av kyllingklubbene og lårstykkene, har du hele kyllinglår kan de deles ved leddet.
Masser inn kryddermiksen og sett i ovn ved 200 grader varmluft.
La stå til kyllingen slipper beinet, ca 50 minutter.
Kyllingen skal så hvile 15-20 minutter.
Grønnsakene settes inn når det er 10 minutter igjen av steketiden til kyllingen. Grønnsakene stekes i 30 minutter.

Mens kyllingen hviler og grønnsakene står i ovnen lages bulgur etter anvisning på pakken. (Tåler du ikke gluten, bruk brun ris i stedet)
Start med litt olje og krydder, ha så over bulgur, rør om.
Til slutt has vann over (sjekk mengde og koketid på pakken).

Bulguren vendes inn i grønnsakene, server.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *