Oppskrifter

Ramsløksalt

Det bugner av ramsløk for tiden, disse fine, grønne bladene som vokser vilt i løvskog og dufter av hvitløk. En av de beste tingene å lage er ramsløksalt.

Du finner ramsløk på litt skyggefulle og fuktige steder, trives spesielt godt i eikeskog ved kysten.

Hjemme hos oss tørker vi mye av den, bruker bare vanlig stekeovn med varmluft.

Antall porsjoner: To krydderglass (ca 2-3 dl ramsløksalt)

Ingredienser:

  • 200 gram ramsløk
  • 4-6 ss maldonsalt

Plukk ramsløk, skyll den godt og rens bort grener og blader som ikke hører hjemme. Legg bladene utover tørkepapir eller kjør dem i salatsentrifuge.
De må være ganske tørre.
Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Vei opp ca 200 gram og legg utover bakepapirkledde stekebrett.
Jeg har ca 30 gram ramsløk per stekebrett.
Setter 2-4 brett i ovnen samtidig og lar dem stå 20-25 minutter, kanskje lenger, alt etter hvor mye fuktighet de inneholder.
Bytt plass på stekebrettene underveis om de tørker litt ujevnt.
Når bladene er knusktørre, men fremdeles litt grønne, ta dem ut av ovnen og la de avkjøles.
Ha den tørkede ramsløken i blender og kjør noen runder før salt tilsettes, kjør noen runder til og putt på glass.
Vil du ha bare tørket ramsløk lar du være å tilsette salt.
Vil du ha mer salt oppi, gjør du det. Finn din egen perfekte blanding.

Her bruker vi mye av dette nydelige saltet, så blir noen runder med tørking av blader på oss.
Knytt gjerne sløyfe på og gi i vertinnegave.
Saltet bruker vi til det meste, blant annet omelett, i surdeigsbaguetter, til fisk, kylling og kjøtt.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.