Riskrem med jordbærsaus
Riskrem er typisk jul for meg. Vi har som tradisjon å alltid lage risgrøt til lunsj lille julaften, da lager vi så mye at det er ca 1/2 liter grøt til overs. Dette blir riskrem som vi har til dessert sammen med karamellpudding på julaften.
Vi har selvsagt mandel i både lille julaften, og i riskremen selveste julaften.
Til en stor porsjon riskrem bruker jeg:
1/2 liter usukret risgrøt
1/2 liter kremfløte
1 ss sukker
1 ts ekte vanilesukker
Saus:
400 gram frossne jordbær
50 gram sukker
Om du har tid, ikke bruk 5 eller 15 minutters grøtene, lag den «skikkelige» grøten som skal kokes i 45 minutter.
La grøten avkjøles helt.
Pisk fløten til myke topper, helst for hånd sammen med sukker og vaniljesukker.
Vend den piskede fløten i grøten, smak til, kanskje du liker den søtere enn hva jeg gjør.
Tin jordbærene, kjør dem sammen med sukkeret i en foodprocessor eller med stavmixer til jordbærene er helt most, smak til med evt mer sukker. Sett riskrem og saus kjølig til servering.
Denne er holdbar to, tre dager.
Lykke til!!
![](https://www.kjoekkenmagi.no/wp-content/uploads/2015/12/IMG_5439-75x75.jpg)
![](https://www.kjoekkenmagi.no/wp-content/uploads/2015/11/IMG_5235a-75x75.jpg)
One Comment
Pingback: