Stekte nudler med grønnsaker («stir-fry»)

img_8458I dag har mellomste jenta og jeg vært alene hjemme. Hun ville da ha «stir-fry» til middag. I og med at hun er vegetarianer ble den laget uten kjøtt, men det kan du selvsagt tilsette om du ønsker. Det er raskt å lage, maten står på bordet i løpet av 1/2 time, så er det veldig godt.


Til fire porsjoner brukte jeg:

1 rødløk
1 rød paprika
10 sukkererter
1 gulrot
1 bunt vårløk
250 gram eggnudler
2 ss nøytral olje
En neve hakket, frisk koriander

Saus:
1 fedd hvitløk
1/2 chilli
1 cm stor bit ingefær
2-3 ss soyasaus
1/4 ss riseddik
Saften av 1/2 lime

Skjær rødløk, paprika og sukkererter i så tynne skiver du klarer.
Julienneskjær gulroten (skjær i så tynne staver du klarer, bruk mandolin om du har).
Skjær vårløk i tynne ringer.

Lag så sausen.
Finhakk eller riv hvitløk, ingefær og chilli. Tilsett soyasaus, saften av 1/2 lime og riseddik.
Rør det hele godt sammen.
Smak den til, kanskje du vil ha den sterkere.

Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Tøm av alt vannet og la de stå og dampe mens grønnsakene stekes.
Ha 2 ss nøytral olje i panna og stek grønnsakene i 2 minutter over relativt høy varme mens du rører hele tiden.
Tilsett nudlene, sett ned varmen noe og stek ytterligere to minutter (rør hele tiden).
Ha over sausen og bland det godt sammen.
Smak til med soyasaus og lime.
Tilsett hakket, frisk koriander ved servering. Nyt!
Lykke til!!
img_8445

img_8450

img_8458

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.