Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Vegetar

Vegetarisk restegryte

Slår et slag for kjøttfrie middager i dag. Denne gryta er laget på den tiden man bruker på å koke ris, kjapt, sunt, veldig godt og enkelt. Kan man få det enklere?

Har du rester av foccacia fra helga, kan denne skjæres opp i skiver, gnis inn med hvitløk og ristes lett i ovn ved 200 grader varmluft i 5-10 minutter.

Antall porsjoner: 4

Oppskrift:

  • 1/2 rødløk
  • 1/4 broccoli
  • 2 sjampinjong
  • 2 poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • Asparges topper
  • 300-400 gram hermetiske, hakkede tomater
  • En boks hermetiske linser
  • 2 dl ris
  • Urtesalt
  • En liten neve broccolispirer

Mål opp to dl ris og kok etter anvisning på pakken.
Hakk alle grønnsakene i mindre biter.
Surr sopp, løk og potet i 1 ss smør over middels varme i 5 min.
Tilsett broccoli, asparges og hvitløk, la det surre videre i to min. Tilsett hermetiske, hakkede tomater og linser.
La gryten småputre til risen er ferdig.
Smak til med et godt urtesalt.
Topp med broccolispirer.
Server gjerne med ristet foccacia eller godt brød.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.