Oppskrifter

Vegetarisk restegryte

Slår et slag for kjøttfrie middager i dag. Denne gryta er laget på den tiden man bruker på å koke ris, kjapt, sunt, veldig godt og enkelt. Kan man få det enklere?

Har du rester av foccacia fra helga, kan denne skjæres opp i skiver, gnis inn med hvitløk og ristes lett i ovn ved 200 grader varmluft i 5-10 minutter.

Antall porsjoner: 4

Oppskrift:

  • 1/2 rødløk
  • 1/4 broccoli
  • 2 sjampinjong
  • 2 poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • Asparges topper
  • 300-400 gram hermetiske, hakkede tomater
  • En boks hermetiske linser
  • 2 dl ris
  • Urtesalt
  • En liten neve broccolispirer

Mål opp to dl ris og kok etter anvisning på pakken.
Hakk alle grønnsakene i mindre biter.
Surr sopp, løk og potet i 1 ss smør over middels varme i 5 min.
Tilsett broccoli, asparges og hvitløk, la det surre videre i to min. Tilsett hermetiske, hakkede tomater og linser.
La gryten småputre til risen er ferdig.
Smak til med et godt urtesalt.
Topp med broccolispirer.
Server gjerne med ristet foccacia.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.