• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Mors himmelske lasagne

On 12. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_8471Jentene mine er utrolig glad i lasagne. Jeg bruker min mors oppskrift (derav navnet). Denne spiste vi ofte på lørdagskveldene da jeg var liten. Den inneholder masse grønnsaker, og er super å lage i store porsjoner for å fryse ned. Jentene her i huset setter pris på at det alltid finnes god lasagne i fryseren, som de kan varme etter skolen.

Dersom du har et barn som er småspist og ikke liker grønnsaker er dette en smart måte å få ham/henne til å smake. Jeg lagde denne tomatsausen og kokte pasta til da jeg jobbet i barnehage, alle barna likte det 😉

Jeg lager som regel lasagnen uten kjøtt, da kan alle i huset spise den. Vil du ha kjøtt i kan du bare steke 3-400 gram kjøttdeig og blande inn i tomatsausen.

Til en stor form lasagne, eller fem-seks porsjonsformer bruker jeg
Tomatsaus
7 stilker selleri
7 gulrøtter
4 løk
1 liten boks tomatpurè (ca 5 ss)
2 bokser hermetiske, hakkede tomater (a`400 gram)
1 dl konsentrert grønnsakbuljong (oppskrift kommer), eller 1-2 terninger ferdig grønnsakbuljong og 1 dl vann.
5 ss urtekrydder (basilikum, oregano, rosmarin, provencekrydder -ta av det du har og smak deg frem)
1/2-1 ts salt
1/2-1 ts pepper
Litt olivenolje

Bechamel saus
1 1/2 ss smør
2 ss hvetemel, evt 1 1/2 ss maizena
5 dl melk, jeg bruker helmelk
50 gram revet ost
1/2 ts salt

Lasagneplater
Litt revet parmesan

Rens og vask grønnsakene. Finhakk løk, riv gulrøtter og selleri. Fres løken i litt olivenolje til løken er blank, ha over tomatpurè og rør i 1/2 minutt. Tilsett de revne grønnsakene og bland sammen. Ha over hermetiske tomater og buljong, evt vann. Rør det godt sammen. La det hele få et oppkok og la det koke 5-10 minutter mens du lager bechamel saus.

Smelt smøret i ei gryte, på lav til middels varme. Rør inn mel og spe med melk. La sausen koke fem minutter, tilsett revet ost og smak til med salt.

Når tomatsausen har kokt 5-10 minutter smakes den til med urtekrydder, salt og pepper. Om du ønsker kan du kjøre den med en stavmixer så den blir glatt. Jeg liker den best som den er.

Legg tomatsaus, bechamelsaus og lasagneplater lagvis i ei ildfast form. Start med tomatsausen. Så et lag bechamelsaus og lasagneplater. Jeg pleier å ha mellom to og tre lag pasta alt etter høyden på forma. Om du vil lage den med det lille ekstra kan du rive litt parmesan mellom lagene. Avslutt med bechamelsaus og strø over litt parmesan om du vil. Stekes på 200 grader i 40 minutter, la den stå i 10 minutter så den får satt deg litt før servering.
IMG_7940

Strø over litt revet parmesan og derver med en god salat og nystekt brød. Lykke til.IMG_8472

Tags: foreningsmat, middag, ovnsretter, vegetar

3 kommentarer

  • Ingrid Elise olsen 15. juli 2014 kl. 23:07 - Svar

    Denne lasagnen var utrolig god.
    Men trådene fra stangsellerien ble litt irriterende. Noen forslag på å bli kvitt dem? Eller minimere dem så de ikke blir så harde å tygge.

    • elin rusnes kvingedal 19. juli 2014 kl. 22:56 - Svar

      Så gøy at du har laget denne Ingrid Elise 🙂
      Bra du likte den. Er mine barns favoritt 😉 Dumt du fikk med selleri tråder.
      Har du prøvd å bruke maskin til å rive den?
      Jeg bruker alltid maskin til å rive gulrøtter og selleri til lasagne og tar da bort eventuelle lange selleri tråder.
      Alternativt kan du prøve å skrelle sellerien, det er det ytterste laget som er litt «seigt» om man kan si det slik.
      Håper du slipper disse trådene neste gang.

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021