• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sopprisotto med kylling

On 18. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2504Risotto er en Italiensk risrett som er beregnet som en liten forrett. Tilsettes derimot kyllingfilet eller fisk er dette også en fin hovedrett. Den er som regel veldig mild i smaken og skal serveres al dente (altså med litt tyggemotstand).

Til middag for 4-5 personer bruker jeg:

400 gram risottoris (jeg bruker Arborio ris)
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
2 dl tørr hvitvin
1,2 liter kyllingkraft eller grønnsakskraft
50 gram revet parmesan
50 gram smør i terninger
250 gram blandet sopp
100-150 gram grønne frosne erter
Saften av 1/2 sitron
Salt

3-4 kyllingfileter

Start med å finhakke løk og hvitløk, surr det i litt olivenolje over middels varme til løken er blank.
Tilsett risotto ris og la den surre i panna to minutter under omrøring.
Risen skal ikke få farge, bare bli blank.
Ha over tørr hvitvin og la den koke helt inn under omrøring, dette tar ca 10 minutter.
Så skal kraften tilsettes, la det hele få et oppkok og la det småkoke til risen er al dente, dette tar ca 15-20 minutter. Tilsett evt litt mer kraft om den blir for tørr.
Rør ofte om mens risen koker.
Mens risen koker, stek sopp og kyllingfilet.
Når risen nærmer seg riktig konsistens, ha over erter og parmesan, etter to minutter er ertene gjennomvarme.
Tilsett så smør i terninger og rør det helt inn, smak til med sitron og salt.
Til slutt tilsettes den stekte soppen, vend den inn og server med kyllingfilet. Lykke til!!
IMG_2488

IMG_2492

IMG_2494

IMG_2495

IMG_2498

IMG_2505

IMG_2504

Tags: foreningsmat, Glutenfritt, kylling, middag

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022