Squashpasta

Ja, jeg er glad i pasta, men av og til kan jeg få en tung følelse i kroppen etterpå. Denne squashpastaen derimot kan jeg spise så mye jeg bare orker av. I tillegg har jeg fått mannen min hekta på den. Om vi skal velge hvilken pastatype vi skal bruke blir det alltid squash i stedet for vanlig pasta. Det er sunt og kan lett smaksettes som du ønsker. I tillegg går det ganske raskt.

Grunnen til at jeg har laget så mye av denne i det siste er at vi har hatt utrolig god squashavling på hytta, og som pasta får man brukt mye squash.
Jeg lar pastaen surre i en god kraft, her velger du selv om du vil bruke grønnsakskraft, kyllingkraft eller kjøttkraft.

Har du en såkalt spiralizer går det selvsagt enklere å lage pastastrimler av squashen, har du ikke dette kan du bruke en ostehøvel og skjære tynne sneier på langs som du igjen skjærer i tynne strimler. Dette er det ingen problem å gjøre en time og to før den skal i gryta, bare dekk godt med plast.

For squashpasta til 4 bruker jeg:
4 squash
1 1/2 dl god kraft, gjerne hjemmelaget
Godt urtekrydder etter eget ønske
Salt og pepper
Litt god olivenolje

Bruk enten en spiralizer eller ostehøvel og kniv som beskrevet over.
Dersom du bruker spiralizer, bør strimlene kuttes i mindre lengder etterpå.
Det kan se ut som det er veldig mye squash, men den synker veldig sammen når den varmebehandles.
Ha litt god olivenolje i ei stor panne eller gjerne støpejernsgryte og ha den strimlede squashen over.
Surr over middels varme i to minutter, ha over urtekrydder og litt salt og pepper.
Ha så kraften over og la det hele surre i fem minutter, vend litt på squashen innimellom. Smak til med mer krydder.
Server rykende varm, gjerne sammen med en god ragu eller tomatsaus.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Squashpasta»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.