• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Stekt skrei med fennikel- og appelsinsalat

On 11. februar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6637
Endelig er det sesong for skrei igjen. Hvert år på denne tiden gleder jeg meg til å finne denne fantastiske hvite fisken i fiskediskene. Denne gangen får du skrei med en spennende vri, rotgrønsakschips, samt en herlig fennikel- og appelsinsalat.
Oppskriften er skrevet i samarbeid med Godfisk.

 

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

Til fire porsjoner brukte jeg:
800 gram skreifilet, helst med skinn
2 1/2 ss salt
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 kvister timian
2 ss smør

Potetmos:
600 gram mandelpoteter
2 ss smør
1/2 dl h-melk
1/2 dl fløte
Salt og pepper

Appelsinsaus:
1 appelsin
100 gram smør

Salat:
1 appelsin
1 fennikel
1/2 rødløk
1 ss god olivenolje
Salt og pepper

Tilbehør:
100 gram gulrot
100 gram rødbete
4 dl solsikkeolje
Salt og pepper

Dersom du får tak i skreifilet med skinn, skrap skinnet godt.

Dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter.
Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir.
Skjær fileten i porsjnstykker.

Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian.
Stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca fire minutter.

Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen.
La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca fire minutter.
Ta skreien ut av stekepannen, legg til side og hold den varm. (Den kan settes i ovnen på 60 grader frem til servering).

Sausen:
Press saften av en appelsin og ha i stekepannen som skreien ble stekt i.
Kok appelsinsaft til mengden er halvert.
Sil over i en liten gryte og rør inn kaldt smør i terninger.
Smak til med salt.
Varm opp sausen forsiktig før servering, den skal ikke kokes.

Potetmos:
Skrell poteter, skjær i biter og kok møre, ca 15 minutter.
Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller gaffel.
Tilsett smør, melk og fløte (bruk evt 1 dl matfløte i stedet for melk og fløte).
Mos til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Salat:
Skrell appelsinen og del i båter.
Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har.
Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i en god olivenolje, smak til med salt og pepper.

Tilbehør:
Vask og skjær gulrot og rødbeter i papirtynne skiver, legg i en bolle med iskaldt vann.
Ha solsikkelje i ei gryte og varm opp til ca 180 grader.
Bruk en spisepinne av tre for å sjekke om det er varmt nok, det skal boble rundt spissen.
Tørk godt av grønnsakene med et tørkepapir og friter i gryten i puljer til de er sprø og gylne.
Pass på steketiden, særlig på rødbetene.
Bruk en hullsleiv og løft dem over på et tørkepapir så fettet får renne av seg.
Krydre med salt og pepper.

Server skreien med appelsinsaus, potetmos og salat.
Ha rotgrønnsakschips på toppen.
Lykke til!!IMG_6637

Tips:
Fileter gjerne appelsinen ved hjelp av en skarp kniv.
Skjær først bort skallet slik at det ikke er noe hvitt igjen, skjær deretter ut båter mellom hinnene på appelsinen.

Tags: fisk, skrei

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022