• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Viltkrydder

On 20. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0483Jeg synes at det smaker uendelig mye bedre med hjemmelaget krydder. Jeg vet dessuten nøyaktig hva som er oppi, hvor mye salt og sukker det inneholder, også kan jeg tilpasse det slik jeg liker det best.

Man kan selvsagt bruke ferdig tørkede urter, men jeg har valgt å tørke de fleste selv. På denne måten blir det ferskest mulig. Krydderet oppbevares i tett boks og holder noen måneder. Har det stått for lenge taper smaken seg slik det gjør med annet krydder. Jeg anbefaler å lage litt mindre porsjoner og heller lage nytt etter noen måneder så man slipper å kaste det som ikke blir oppbrukt.

Dette viltkrydderet inneholder verken salt eller sukker og det er anvennelig til mange gode viltretter, også vegetar.

For å lage viltkrydder bruker jeg ca
20 stilker rosmarin
20 stilker timian
50 tørkede einebær
5 tørkede laurbærblad
1/2 ts anisfrø
5 hele pepperkorn
1 ts kanel (evt 1/2-1 kanelstang)

Sett ovnen på 150 grader.
Ha alt i ei langpanne kledd med bakepapir.
Sett det hele inn i ovnen og la det stå til du ser det har tørket, hos meg tok det 30-40 minutter. Avkjøl. Ha det så i en morter, jeg tok litt om gangen. Knus det hele til du har fint krydder. Ha over i tett boks og oppbevar mørkt. Lykke til!
IMG_0479

IMG_0482

IMG_0485

IMG_0487

IMG_0489

IMG_0492

Tags: Glutenfritt, krydder, vegetar, vilt

5 kommentarer

  • Siri 7. november 2014 kl. 17:39 - Svar

    Hei hei.. du lurte på hvis jeg skal lage i stor kvantum, typ en liter totalt med krydderblanding, hvor mye tror du jeg må doble oppskriften med? Jeg skal liksom lage til flere i familien mens jeg færst lagde..)

    • elin rusnes kvingedal 8. november 2014 kl. 09:20 - Svar

      Hei. Smart å lage som gave til familie 😉 Jeg mener at denne oppskriften ble i underkant av 1 1/2 dl. Om du da ganger oppskriften med åtte vil du få en god liter 😉 Lykke til 🙂

  • Anne 26. november 2017 kl. 20:02 - Svar

    Hei
    Vist man bruker ferdig tørket rosmarin og timian, hvor mye trenger eg da?

    • Elin Rusnes Kvingedal 2. desember 2017 kl. 11:39 - Svar

      Hei.
      Jeg er usikker, du må nesten smake og lukte deg litt frem her, men jeg hadde startet med to ss av hver og økt gradvis opptil tre ss.

      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022