Viltkrydder

IMG_0483Jeg synes at det smaker uendelig mye bedre med hjemmelaget krydder. Jeg vet dessuten nøyaktig hva som er oppi, hvor mye salt og sukker det inneholder, også kan jeg tilpasse det slik jeg liker det best.

Man kan selvsagt bruke ferdig tørkede urter, men jeg har valgt å tørke de fleste selv. På denne måten blir det ferskest mulig. Krydderet oppbevares i tett boks og holder noen måneder. Har det stått for lenge taper smaken seg slik det gjør med annet krydder. Jeg anbefaler å lage litt mindre porsjoner og heller lage nytt etter noen måneder så man slipper å kaste det som ikke blir oppbrukt.

Dette viltkrydderet inneholder verken salt eller sukker og det er anvennelig til mange gode viltretter, også vegetar.

For å lage viltkrydder bruker jeg ca
20 stilker rosmarin
20 stilker timian
50 tørkede einebær
5 tørkede laurbærblad
1/2 ts anisfrø
5 hele pepperkorn
1 ts kanel (evt 1/2-1 kanelstang)

Sett ovnen på 150 grader.
Ha alt i ei langpanne kledd med bakepapir.
Sett det hele inn i ovnen og la det stå til du ser det har tørket, hos meg tok det 30-40 minutter. Avkjøl. Ha det så i en morter, jeg tok litt om gangen. Knus det hele til du har fint krydder. Ha over i tett boks og oppbevar mørkt. Lykke til!
IMG_0479

IMG_0482

IMG_0485

IMG_0487

IMG_0489

IMG_0492

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer til «Viltkrydder»

  1. Tilbaketråkk: Finnbiff | Kjoekkenmagi
  2. Hei hei.. du lurte på hvis jeg skal lage i stor kvantum, typ en liter totalt med krydderblanding, hvor mye tror du jeg må doble oppskriften med? Jeg skal liksom lage til flere i familien mens jeg færst lagde..)

Legg inn en kommentar