Chili og paprikamarmelade

Jeg har laget en ganske syrlig chili- og paprikamarmelade, den er perfekt tilbehør til ostebordet. Inneholder lite sukker i forhold til andre chilimarmelader. Veldig enkel å lage. Dette er en flott vertinnegave, eller som julegave til den som har alt.

Denne er som sagt ganske syrlig og inneholder mye mindre sukker enn andre chilimarmelader, dette justerer du etter hva du liker. Noe av eplecidereddiken kan erstattes med eplejuice og mengden sukker kan økes eller reduseres til du får den slik du liker den. Styrken på chili velger du selv, jeg har brukt «vanlig» rød chili.

Til tre små glass marmelade brukte jeg:
75 gram rød chili
75 gram rød paprika
3 dl eplecidereddik
200 gram sukker
20 gram certo syltepulver

Rens chili for frø og kutt dem i mindre biter.
Rens paprika og kutt i mindre biter.
Ha chili og paprika i en blender og kjør til det er most.
Ha eplecidereddik og sukker i ei gryte og kok til sukkeret er oppløst.
Ha chili og paprikamosen over i gryta og la det hele koke en times tid.
Ta gryta bort fra varmen og rør inn certo syltepulver, skum av.
Ha marmeladen over på rene, varme glass.
Snu glassene på hodet og la de stå slik til de er avkjølt, dette vil forsegle glassene.
Når glassene er forseglet er denne holdbar flere måneder. Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Chili og paprikamarmelade»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.