Oppskrifter

Fiskepinner med stekte poteter, frisk salat og remulade

Jeg har en familie som ikke er veldig glad i fisk, jeg liker det veldig godt og kunne gjerne spist det hver dag. Når jeg lager fisken som dette spiser de til det er tomt, fiskepinner av fersk torsk, stekte poteter, frisk salat og remulade. Denne middagen tar ikke mer enn 30 minutter å lage.

Stekte poteter:
Sett ovnen på 240 grader.
5-6 poteter, skjæres i to, skjær deretter hver halvdel i fire. Ha dem i ei ildfast form, krydre med litt salt og pepper, ha over 2 ss olivenolje og sett dem i ovnen. De skal steke i 20 minutter. Når de står i ovnen kan du starte på fisken.

Jeg laget fiskepinnene glutenfrie.

Til 13 fiskepinner brukte jeg:
500 gram fersk torskefillet
1 dl potetmel
2 egg, sammenpisket
6 glutenfrie havreknekkebrød, kjørt til brødkrumme i foodprocessor.
(dersom du tåler gluten kan pankomel brukes)
Urtesalt

Skjær torsken i passende biter, tørk den godt av med kjøkkenpapir og fjern evetuelle bein. Jeg kjøpte et stykke skinn og beinfri torsk.

Finn frem tre skåler, fyll en med potetmel, en med egg og en med de knuste knekkebrødene. Tilsett litt urtesalt i hver skål, bland inn. Dypp bitene i potetmel, så i egg og til slutt brødkrumme.

Stek dem over middels varme i ei stekepanne 4-5 minutter på hver side. De skal være gyldne og crispy. Mens fisken steker har du god tid til å lage remulade og salat.

Lag en enkel salat, jeg brukte:
Forskjellige typer salat, det jeg hadde hjemme
Noen cherrytomater
1/4 agurk
Aspargestopper, forvellet

Til remuladen brukte jeg:
2 egg
2 fedd hvitløk
5 dl nøytral olje, jeg brukte raps
2 ts presset sitron
1/4 ts grov sennep
2 skiver sylteagurk
1/2 rødløk
1/2 boks rømme

Alle ingrediensene må være romtemperert!
Finhakk sylteagurk og løk, sett til side.
Ha hvitløk, egg, sitron og sennep i et litermål el. Mål opp oljen.
Kjør dette sammen mens du sper med olje etter hvert vil røren tykne, når du har fått majones tilsetter du sylteagurk og løk, kjør det raskt sammen med stavmikseren. Rør inn rømme.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.