• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfrie konfektkaker

On 2. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8808Det er fredag og helgen er her, andre søndag av advent er rett rundt hjørnet og det dufter jul i huset. Her finner du et glutenfritt alternativ til julekakene, jeg har rett og slett bare gjort om oppskriften på bestemorkjeks -eller konfektkaker som de jo heter -til glutenfritt. De blir litt sprøere enn de med gluten, men er absolutt like gode.

Les gjerne dette innlegget før du baker glutenfritt.

For å lage 9-12 kjeks brukte jeg:
100 gram smør
100 gram sukker
1 egg
100 gram Toro glutenfri fin kakemix
1/2 ts ekte vaniljesukker
1 strøken ts bakepulver
100 gram lys kokesjokolade
50 gram finhakkede/grovmalte mandler

Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Sett ovnen på 180 grader.
Hakk sjokolade og mandler
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel og bakepulver.
Rør inn egget, dersom du dobler oppskriften, ha i ett og ett egg.
Tilsett hakkede mandler og sjokolade.

Bruk en liten spiseskje og legg topper av kjeksdeigen med litt mellomrom på bakepapirkledd stekebrett.
De trenger ikke å trykkes flate da de siger en del ut i ovnen.
Stek kjeksene på 180 grader i 12-15 minutter, til de begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøles på stekebrettet før de legges over på rist.
Oppbevares i tett kakeboks.
Dette kan også være en flott vertinnegave. Lykke til!img_8762

img_8769

img_8803

Tags: adventskalender, adventskalender2016, Glutenfritt, jul, julebakst, julekaker

2 kommentarer

  • Kristine 7. desember 2016 kl. 17:22 - Svar

    Så inspirerende å flink du er Elin:) ville prøvd meg på flere av julekakene! Hvordan finner jeg frem til oppskriftene?

    • Elin Rusnes Kvingedal 7. desember 2016 kl. 19:03 - Svar

      Hei Kristine.
      Så kjekt å høre. Hvilke oppskrifter er det du tenker på? Du kan bruke søkefeltet eller klikke på taggene. Dersom det er glutenfritt du tenker på er alt det samlet her http://www.kjoekkenmagi.no/tag/glutenfritt-2/
      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021