• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Indiskinspirert kyllingsuppe

On 6. mars 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_3017Jeg fikk så lyst på en god og smaksrik kyllingsuppe med koriander og kokosmelk. Fant fort ut at jeg da måtte lage en indiskinspirert suppe. Ble veldig fornøyd med smakene og lagde den igjen da jeg skulle ha forening, der ble den også godkjent. Nå må jeg dele den med dere, dette har blitt min nye favorittsuppe.

Denne suppen er enkel å lage, men jeg anbefaler at du koker god kyllingkraft og lager suppen på det.

Server den gjerne med hjemmelaget naan eller chapati.

For suppe til fire personer brukte jeg:
4-5 kyllinglår
2 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1 cm stor bit ingefær
1 chili
1 ss spisskumen + litt til kyllingen
1 ss paprikapulver + litt til kyllingen
1/2 ss tørket koriander
1/2 ts kanel
1 knivsodd nellik
6-7 dl kyllingkraft
400 gram hermetiske tomater
400 gram kokosmelk
Frisk koriander til pynt
2 ss klaret smør
Litt salt
Saften fra 1/2-1 lime

Sett ovnen på 200 grader.
Gni kyllingen inn med litt salt, pepper, spisskummen og  paprikapulver.
Ha kyllingen i en ildfast form og stek ved 200 grader i 30-40 minutter, til den slipper benet.
Finhakk den ene løken og sett til side.
Hakk løk, hvitløk, ingefær, chili og gulrot, jo mindre biter desto kortere koketid.
Ha klaret smør i ei gryte og varme det over middels varme.
Tilsett grønnsakene og surr til løken er blank.
Ha over krydder og rørestek i ett minutt.
Ha over kyllingkraft og hermetiske tomater, la det hele få et oppkok og kok til alt er godt og mørt, ca 10-15 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmixer eller i en blender og sil den.
Tilsett kokosmelk og kok videre i ti minutter.
Riv over kjøttet fra kyllinglårene.
Smak til med salt og lime.
Ha over frisk koriander ved servering.
Server med hjemmelaget naan eller chapati.
Lykke til!!
IMG_3014 IMG_3017

Tags: foreningsmat, kylling, middag, suppe

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021