Glutenfritt,  Oppskrifter,  Supper

Indiskinspirert kyllingsuppe

Jeg fikk så lyst på en god og smaksrik kyllingsuppe med koriander og kokosmelk. Fant fort ut at jeg da måtte lage en indiskinspirert suppe. Ble veldig fornøyd med smakene og lagde den igjen da jeg skulle ha forening, der ble den også godkjent. Nå må jeg dele den med dere, dette har blitt min nye favorittsuppe.

Denne suppen er enkel å lage, men jeg anbefaler at du koker god kyllingkraft og lager suppen på det.
Om du kjøper ferdig kyllingkraft, les på ingrediensene og velg med omhu.

Server den gjerne med hjemmelaget naan eller chapati.

For suppe til fire personer brukte jeg:
4-5 kyllinglår
2 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1 cm stor bit ingefær
1 chili
1 ss spisskumen + litt til kyllingen
1 ss paprikapulver + litt til kyllingen
1/2 ss tørket koriander
1/2 ts kanel
1 knivsodd nellik
6-7 dl kyllingkraft
400 gram hermetiske tomater
400 gram kokosmelk
Frisk koriander til pynt
2 ss smør
Litt salt
Saften fra 1/2-1 lime

Sett ovnen på 200 grader.
Gni kyllinglårene inn med litt salt, pepper, spisskummen og  paprikapulver.
Ha kyllingen i en ildfast form og stek ved 200 grader i 30-40 minutter, til den slipper benet.
Finhakk den ene løken og sett til side.
Hakk løk, hvitløk, ingefær, chili og gulrot, jo mindre biter desto kortere koketid.
Ha smør i ei gryte og varme det over middels varme.
Tilsett grønnsakene og surr til løken er blank.
Ha over krydder og rørestek i ett minutt.
Ha over kyllingkraft og hermetiske tomater, la det hele få et oppkok og kok til alt er godt og mørt, ca 10-15 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmixer eller i en blender.
Tilsett kokosmelk og kok videre i ti minutter.
Riv over kjøttet fra kyllinglårene.
Smak til med salt og lime.
Ha over frisk koriander ved servering.
Server gjerne med hjemmelaget naan eller chapati.
Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *