• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Karamellpudding

On 6. januar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6005Jeg elsker karamellpudding. Den herlige, kremete, silkemyke desserten jeg kun lager et par ganger i året er absolutt en av favorittene! Ikke er det vanskelig å lage heller. Det vanskeligste er å smelte sukkeret, når det er i boks går resten som en lek.

Jeg laget en stor porsjon, med både porsjonsformer og «vanlig» karamellpudding i brødform. Oppskriften under er nok til 5-6 porsjonsformer, eller ei brødform (1-1 1/2l) med karamellpudding.

Karamellpudding:
200 gram sukker
6 egg
3 dl fløte
5 dl h-melk
25 gram sukker
1 vaniljestang

Ha 200 gram sukker i ei tykkbunnet gryte, smelt på middels varme.
Ikke rør før det er nesten ferdig smeltet, da vil sukkeret krystaliseres og man må tømme ut og starte på ny.
Fordel det karamelliserte sukkeret i formen(e). Dette er varmt, så pass på fingrene. Bruk grytekluter til å holde formen(e).
IMG_5977

IMG_5980

Ha melk og fløte i ei gryte.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, ha frø og vaniljestang i gryta sammen med fløtemelken.
Gi det hele et oppkok, og la det stå i 20 minutter.
Pisk lett sammen egg og 25 gram sukker i ei bolle.
IMG_5960

Tilsett fløtemelken under omrøring.
La det hele stå i ti minutter for å unngå luftbobler.
IMG_5968

IMG_5970

Sil blandingen over i formen(e).
Sett i vannbad i stekeovnen.
Jeg pleier å sette det inn i kald ovn. Sett ovnen på 120 grader og la puddingen stå i 1 1/2-2 timer.
IMG_5984

Puddingen er ferdig når den er fast, men likevel gir litt etter når du kjenner etter med baksiden av en fuktet skje. Sett i kjøleskap natten over, eller minimum 6 timer.
IMG_5987

IMG_5992

Ved servering hvelves puddingen over på serveringsfat. Server gjerne med pisket kremfløte.
Lykke til!!
IMG_6001

IMG_6005

Tags: adventskalender, dessert, Glutenfritt, pudding

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021