• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kardemomme panna cotta

On 14. mai 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Vi har rabarbra på hytta. Av en eller annen grunn var det første jeg tenkte på panna cotta da jeg hadde litt rabarbra å bruke. Anbefaler å prøve denne fløyelsmyke, herlige, italienske desserten som er superenkel å lage.

Jeg har ofte synes at panna cotta er litt kjedelig og inneholder alt for mye gelatin og sukker, så lagde den med mindre sukker, yoghurt og kardemomme. Så toppet jeg det hele med rabarbramarmelade og crunsj. Yoghurten gjør den lettere og friskere, mens kardemommen setter litt smak i tillegg til det søte. Dette kommer til å bli fast innslag på kakebord hos oss 🙂

Om du ikke har rabarbra, topp den med friske bær. Liker du ikke kardemomme, bytt det ut med frø fra en vaniljestang. Her er det bare å bruke fantasien.

Antall porsjoner: 6

Ingredienser:

Panna cotta:

  • 4 dl fløte
  • 1 dl hmelk
  • 100 gram sukker
  • 3 plater gelatin
  • 8-10 hele kardemommefrø
  • 150 gram yoghurt naturell

Rabarbramarmelade:

  • 250 gram rabarbra
  • 100 gram sukker
  • 100 gram vann

Start på panna cottaen.
Mål opp melk, fløte og sukker. Ha i ei gryte.
Knus kardemommefrøene og ha alt over fløteblandingen.
Kok opp, trekk bort fra varmen og la det hele stå og trekke 20 minutter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Når gelatinplatene er gode og myke, etter ca 15 minutter, gi fløteblandingen et nytt oppkok. Trekk igjen bort fra varmen, klem alt vann ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme fløteblandingen.
Sil av kardemommefrøene og la det hele avkjøles 20 minutter.
Rør inn yoghurt og hell på porsjonsglass.
Dekk til og sett kjølig minst fire timer.

Lag så rabarbramarmeladen.
Vask og rens rabarbra, skjær i to cm store biter og ha i gryte med vann og sukker. Kok opp og la koke 15 minutter, smak evt til med litt kardemomme også her.

Server med karamelliserte nøtter for litt crunsj og pynt gjerne med bær og spiselige blomster.

Lykke til!!

Tags: dessert, foreningsmat, Glutenfritt, kakebord

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021