Oppskrifter

Kardemomme panna cotta

Vi har rabarbra på hytta. Av en eller annen grunn var det første jeg tenkte på panna cotta da jeg hadde litt rabarbra å bruke. Anbefaler å prøve denne fløyelsmyke, herlige, italienske desserten som er superenkel å lage.

Jeg har ofte synes at panna cotta er litt kjedelig og inneholder alt for mye gelatin og sukker, så lagde den med mindre sukker, yoghurt og kardemomme. Så toppet jeg det hele med rabarbramarmelade og crunsj. Yoghurten gjør den lettere og friskere, mens kardemommen setter litt smak i tillegg til det søte. Dette kommer til å bli fast innslag på kakebord hos oss 🙂

Om du ikke har rabarbra, topp den med friske bær. Liker du ikke kardemomme, bytt det ut med frø fra en vaniljestang. Her er det bare å bruke fantasien.

Antall porsjoner: 6

Ingredienser:

Panna cotta:

  • 4 dl fløte
  • 1 dl hmelk
  • 100 gram sukker
  • 3 plater gelatin
  • 8-10 hele kardemommefrø
  • 150 gram yoghurt naturell

Rabarbramarmelade:

  • 250 gram rabarbra
  • 100 gram sukker
  • 100 gram vann

Start på panna cottaen.
Mål opp melk, fløte og sukker. Ha i ei gryte.
Knus kardemommefrøene og ha alt over fløteblandingen.
Kok opp, trekk bort fra varmen og la det hele stå og trekke 20 minutter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Når gelatinplatene er gode og myke, etter ca 15 minutter, gi fløteblandingen et nytt oppkok. Trekk igjen bort fra varmen, klem alt vann ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme fløteblandingen.
Sil av kardemommefrøene og la det hele avkjøles 20 minutter.
Rør inn yoghurt og hell på porsjonsglass.
Dekk til og sett kjølig minst fire timer.

Lag så rabarbramarmeladen.
Vask og rens rabarbra, skjær i to cm store biter og ha i gryte med vann og sukker. Kok opp og la koke 15 minutter, smak evt til med litt kardemomme også her.

Server med karamelliserte nøtter for litt crunsj og pynt gjerne med bær og spiselige blomster.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.