• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Laksewraps med mangosalsa

On 2. februar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6239Jeg kjente at jeg var litt lei «vanlige» fiskemiddager og bestemte meg for å lage en litt utradisjonell vri på den velkjente laksen. Valget falt på en herlig, smaksrik mangosalsa, guacamole og hjemmelagde grove hvetetortillas. Dette kan også være et alternativ til den velkjente fredagstacoen.

For middag til fem personer:
10 grove tortillalefser (gjerne lag dem selv, oppskrift her, dersom du vil lage dem glutenfrie finner du oppskrift på det her).
5-600 gram laksefilet (jeg kjøpte skinn og beinfri)
1 ss smør
1 ss olje

Mangosalsa:
1 moden mango
1/4 agurk
2 sjalottløk
15 små cherrytomater el.
1 fedd hvitløk
Litt fersk ingefær
En neve fersk koriander
Saften av 1/2 lime
Litt salt

Guacamole:
2 avocado
1 fedd hvitløk
Litt presset lime
2 ss rømme
Litt salt

Start med å lage mangosalsa.
Kutt alle grønnsakene i små biter, riv over hvitløk og ingefær.
Press over lime og bland det hele godt sammen.
Hakk en god neve frisk koriander og ha over.
Smak til med litt salt.

Lag så guacamole.
Finhakk hvitløk.
Mos avocadoen med en gaffel eller potetmoser.
Tilsett hvitløk og rømme, press over litt lime.
Lime tilsetter jeg mest for å beholde den fine fargen til avocadoen, den har lett for å bli brun. Det er også godt med syren limen gir i forhold til den fettrike avocadoen.
Smak til med litt salt.

Så er det laksen sin tur.
Skjær den i skiver og krydre med salt og pepper.
Varm 1 ss olje og 1 ss smør i stekepanna.
Stek laksen raskt på begge sider.

Server mens laksen enda er varm, lykke til!!
IMG_6241

IMG_6236

Tags: fisk, foreningsmat, Glutenfritt, laks, middag, sunt og raskt

1 kommentar

  • Siri 12. februar 2016 kl. 17:25 - Svar

    Kjempegod fiskemiddag som falt i smak hos alle

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021