Linsegryte
Det er sikkert mange vegetarianere og veganere som lurer på hva de skal lage til middag til jul, helger og andre høytider. Dette er noe vi har pratet en del om hjemme da jeg som dere sikkert har fått med dere har to ungdommer i hus som er vegetarianere. Et av mine forslag er denne nydelige linsegryten, dette er også et godt alternativ til oss kjøttetere. Det spises så mye kjøtt ellers at en kjøttfri middag til hele familien minst en gang i uka kan være smart både med tanke på helse og miljø
Denne linsegryta kan med fordel forberedes dagen før, avkjøl helt før den settes i kjøleskap. Den kan også lages, kjøles helt ned og fryses i porsjoner.
Antall porsjoner: 6 sultne voksne
Ingredienser:
- 3 ss nøytral olje eller klaret smør
- 2 rødløk
- 1-2 chili
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 cm ingefær
- 4 ss indisk kryddermix
- 3 dl røde, tørkede linser
- 1,6 kg hermetiske tomater
- 400 gram kokosmelk
- 150-200 gram fersk spinat
- Saften av 1/2 lime
- En neve frisk koriander
Kryddermix:
2ss paprikapulver
2 ts malt kanel
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 knivsodd malt nellik
1 ts salt
Fremgangsmåte:
Skyll linsene godt i kaldt vann.
Finhakk løk.
Finhakk chili (fjern frøene), hvitløk og ingefær, er du veldig glad i sterk mat kan du ha mer av dette.
Surr løken i klaret smør eller olje til den er blank, tilsett krydder og rørestek 1/2 minutt.
Ha over chili, hvitløk og ingefær. Surr videre 1/2 minutt.
Tilsett linsene, deretter hermetiske tomater og kokosmelk.
Bland det hele godt sammen og la det putre under lokk en god time, rør innimellom.
Når det har kokt en time tilsettes spinaten, kok opp og la det koke til spinaten faller sammen, rør innimellom. Smak til med salt og lime.
Det er lite salt i oppskriften da vi ikke bruker så mye av dette, så her er det viktig å smake seg frem.
Rør inn koriander rett før servering.
Server gjerne med chapatti eller naan. Lykke til!!