Da jeg begynte å bake slet jeg med å finne gode oppskrifter på sjokoladekrem. Bestemte meg derfor for å droppe oppskrift på dette og prøvde meg frem.
Til slutt fant jeg en god kombinasjon, kremen ble luftig og god. Denne oppskriften delte jeg på kakeforumet «festkaker» da det enda eksisterte, samt på websiden «kakesiden» jeg hadde inntil nylig. Kremen ble godt tatt imot, og jeg velger nå å dele oppskriften her.
For fyll i ei 25 cm kake bruker jeg: 200 gram romtemperert smør 500 gram melis 2-4 ss kakao, kan eventuelt byttes ut med 200 gram smeltet melkesjokolade 2 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra ei vaniljestang 2 egg, evt 3-4 eggeplommer i stedet for hele egg (romtemperert)
Ha smør og 1/3 av melisen i kjøkkenmaskinen, rør på middels hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett kakao (eller smeltet avkjølt sjokolade sakte i en tynn stråle) samt vanilje. Rør videre på middels hastighet til alt er godt blandet. Spe med melis. Tilsett så ett egg om gangen. Spe eventuelt med mer melis eller egg til ønsket konsistens. Lykke til!!
Hei Agnes 😉
Denne er glutenfri ja. Pass bare på at sjokoladen du skal bruke også er glutenfri. Noen sjokolader kan inneholde spor av gluten, det er det ikke alle som tåler, så det er viktig å passe på.
Les gjerne dette innlegget før du begynner å bake glutenfritt 😉 http://www.kjoekkenmagi.no/hvordan-bake-glutenfritt/
Lykke til!!
Den var veldig god
Så gøy å høre Solveig.
Ha en fin dag 😉
er det glutenfri krem?
Hei Agnes 😉
Denne er glutenfri ja. Pass bare på at sjokoladen du skal bruke også er glutenfri. Noen sjokolader kan inneholde spor av gluten, det er det ikke alle som tåler, så det er viktig å passe på.
Les gjerne dette innlegget før du begynner å bake glutenfritt 😉 http://www.kjoekkenmagi.no/hvordan-bake-glutenfritt/
Lykke til!!
Hei. Takk for tilbakemelding
😉