• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Oksehaleragu med squashpasta

On 9. oktober 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Reklame
Regner med de fleste som følger meg på insta og snap har skjønt at jeg liker squashpasta. For meg er dette perfekt comfortfood, enkelt å lage og kan pimpes opp som man selv ønsker. Her har jeg en versjon med kjøttet fra oksehalene etter kraften jeg kokte, men bruk kjøttdeig eller lag kjøttboller i stedet om du heller vil det. Det er sunt og utrolig godt. Vil du bruke «vanlig» pasta gjør du selvsagt det.

Igjen har jeg brukt fantastiske produkter fra Oliviers og Smågrønt, samt oksehaler fra A. Idsøe.

Raguen har jeg servert med squashpasta, oppskrift her.

For middag til fire brukte jeg:
1 stor gulrot
1 løk, jeg brukte rødløk
1 snei sellerirot
1 persillerot
2 ss god tomatpuré, jeg brukte en fantastisk fra Oliviers
1 1/2 dl rødvin -kan sløyfes
400 gram gode hermetiske tomater, gjerne kjørt glatte med stavmixer
Kjøtt fra oksehaler eller kjøttdeig.

Skjær grønnsakene i små, jevne terninger og surr dem sammen med fett fra oksehalekraft om du har det (det dannes et fettlag på toppen, det tar jeg bort med skje og bruker i stedet for smør eller olje). Bruk evt en god olivenolje.
Tilsett tomatpuré, rørestek 1/2 min og ha over vin.
Kok vinen helt inn og tilsett hermetiske tomater.
Smak til med urtesalt, her brukte jeg urtesalt til kjøtt fra Oliviers.
Tomatbaserte sauser og gryter trenger som regel litt sukker, smak til.
Ha over kjøtt fra oksehaler og la det bli gjennomvarmt, evt tilsett stekt kjøttdeig eller kjøttboller i stedet.

Server til vanlig pasta eller squashpasta, topp med spirer eller spiselige blomster (her fra Smågrønt) om du har og riv over en nydelig parmesan (her en nydelig fra Oliviers)

Tags: foreningsmat, Glutenfritt, oksehale, pasta, sunt og raskt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022