Glutenfritt,  Oppskrifter,  Ukemeny

Oksehaleragu med squashpasta

Reklame
Regner med de fleste som følger meg på insta og snap har skjønt at jeg liker squashpasta. For meg er dette perfekt comfortfood, enkelt å lage og kan pimpes opp som man selv ønsker. Her har jeg en versjon med kjøttet fra oksehalene etter kraften jeg kokte, men bruk kjøttdeig eller lag kjøttboller i stedet om du heller vil det. Det er sunt og utrolig godt. Vil du bruke «vanlig» pasta gjør du selvsagt det.

Igjen har jeg brukt fantastiske produkter fra Oliviers og Smågrønt, samt oksehaler fra A. Idsøe.

Raguen har jeg servert med squashpasta, oppskrift her.

For middag til fire brukte jeg:
1 stor gulrot
1 løk, jeg brukte rødløk
1 snei sellerirot
1 persillerot
2 ss god tomatpuré, jeg brukte en fantastisk fra Oliviers
1 1/2 dl rødvin -kan sløyfes
400 gram gode hermetiske tomater, gjerne kjørt glatte med stavmixer
Kjøtt fra oksehaler eller kjøttdeig.

Skjær grønnsakene i små, jevne terninger og surr dem sammen med fett fra oksehalekraft om du har det (det dannes et fettlag på toppen, det tar jeg bort med skje og bruker i stedet for smør eller olje). Bruk evt en god olivenolje.
Tilsett tomatpuré, rørestek 1/2 min og ha over vin.
Kok vinen helt inn og tilsett hermetiske tomater.
Smak til med urtesalt, her brukte jeg urtesalt til kjøtt fra Oliviers.
Tomatbaserte sauser og gryter trenger som regel litt sukker, smak til.
Ha over kjøtt fra oksehaler og la det bli gjennomvarmt, evt tilsett stekt kjøttdeig eller kjøttboller i stedet.

Server til vanlig pasta eller squashpasta, topp med spirer eller spiselige blomster (her fra Smågrønt) om du har og riv over en nydelig parmesan (her en nydelig fra Oliviers)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *