Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Salater,  Ukemeny

Pastasalat med spekeskinke og estragonmajones

Salater i ulike varianter er kjempegodt. Jeg lager det gjerne til middag så vel som lunsj.

I dag deler jeg oppskrift på en skikkelig sommersalat med masse norske råvarer, benytt de norske råvarene når de er på sitt beste. Velg glutenfri pasta om du ikke tåler gluten.

Antall porsjoner: 4-5:

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl pasta, bruk den typen du selv ønsker
  • 15 aspargestopper
  • 4 snackagurk
  • 10 sukkererter
  • 5-6 reddik
  • 10 småtomater, jeg valgte her en blanding av perle- og cherrytomater
  • Noen sneier god spekeskinke
  • Ringblomst som pynt
  • Tilsett gjerne litt ristede pinjekjerner

Kok pasta etter anvisningen på pakken og ha over litt god olivenolje.
Forvell aspargestoppene i lettsaltet vann et minutt og skyll dem i kalt vann umiddelbart.
Hakk opp grønnsakene i ønskede biter og bland det hele sammen, ha over litt ringblomst og server gjerne sammen med litt ristede pinjekjerner.

Majones:

  • 1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
  • 1 egg
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 2 ts presset sitron, eller 1/4 ts hvithvinseddik
  • 1/4 ts havsalt
  • 2 1/2-3 dl olje (gjerne 50/50 raps og olivenolje)
  • Et par kvaster fersk estragon

Fremgangsmåte majones:

Alle ingrediensene må være romtempererte.
Ha hvitløk, egg og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, hvitløk, sennep og sitron sammen mens du sper med olje. Ha i estragon. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den klar til bruk. Pynt med litt hakket estragon og ringblomst ved servering. Denne kan oppbevares i kjøleskap opp til ei uke.
Lykke til!! 

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *