Vaniljeis med multer og et hint av cognac

IMG_6036Hjemmelaget vanilje- og multeis servert med lune multer og knasende sprø havreflarn, nydelig dessert etter en god middag. I isen har jeg tilsatt litt multer som er flambert i cognac.

 

Til ca en liter is brukte jeg:
3 1/2 dl melk
1 1/2 dl fløte
150 gram sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang av god kvalitet
100 gram multer
2-3 ss cognac

Ha melk og fløte i en gryte.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frøene sammen med vaniljestangen over i gryten.
Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side.
La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).
Mens fløtemelken står kan multene forberedes, jeg brukte frossne multer.
Varm multene i ei gryte, de skal ikke koke, tilsett cognac og tenn på, vær forsiktig. Skru av varmen og avkjøl.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.

Ha blandingen tilbake i gryta.
Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe.
Sil over i ei bolle og avkjøl.

Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, tilsett multene og kjør til den er ferdig.

Ha iskremen over i en egnet boks og sett i fryseren. Sett den i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.
Server med lune multer og havreflarn.
IMG_6036

IMG_6030

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.