Vaniljeis med multer og et hint av cognac
Hjemmelaget vanilje- og multeis servert med lune multer og knasende sprø havreflarn, nydelig dessert etter en god middag. I isen har jeg tilsatt litt multer som er flambert i cognac.
Antall porsjoner: Ca en liter is
Ingredienser:
- 3 1/2 dl melk
- 1 1/2 dl fløte
- 150 gram sukker
- 4 eggeplommer
- 1 vaniljestang av god kvalitet
- 100 gram multer
- 2-3 ss cognac
Fremgangsmåte:
Ha melk og fløte i en gryte.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frøene sammen med vaniljestangen over i gryten.
Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side.
La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).
Mens fløtemelken står kan multene forberedes, jeg brukte frossne multer.
Varm multene i ei gryte, de skal ikke koke, tilsett cognac og tenn på, vær forsiktig. Skru av varmen og avkjøl.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
Ha blandingen tilbake i gryta.
Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe.
Sil over i ei bolle og avkjøl.
Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, tilsett multene og kjør til den er ferdig.
Ha iskremen over i en egnet boks og sett i fryseren. Sett den i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.
Server med lune multer og havreflarn.
Lykke til!!