• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Havreflarn

On 6. januar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6026Søte, knasende sprø, nærmest karamelliserte havreflarn. Det er gode barndomsminner.
Jeg husker tilbake til da jeg var liten, min mor bakte alltid disse kjeksene til jul. Da jeg fant ut at det var havre i dem trodde jeg de var sunne og sluttet å like dem, kunne ikke spise sunne kaker hehe. Det tok ikke mange år før de igjen var en favoritt.
Jeg kan i alle fall slå fast at disse kjeksene absolutt ikke er sunne haha, men gode er de.

For å lage glutenfri versjon som jeg, bruk glutenfri havregryn.
Havremel lager du ved å ha havregryn i en multihakker og kjøre det til det er finmalt.

Til ca 35 store  havreflarn brukte jeg:
200 gram havregryn
150 gram smør
2 store egg
250 gram sukker
4 ss havremel
2 strøkne ts bakepulver

Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smøret i ei gryte, tilsett havregryn og la dette stå å svelle 1/2 time.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Vend havresmøret inn i eggedosisen.
Tilsett bakepulver og havremel.

Sett små klatter på bakepapirkledd stekeplate.
Ha god avstand mellom da de flyter ganske mye ut under steking.
Jeg fikk plass til ni kjeks pr bakebrett.
Stekes på 200 grader i 8-12 minutter(steketiden varierer fra ovn til ovn), de skal være gylne og litt brune i kantene.
Under steking blåser de seg ganske godt opp som du ser på bilde nr to, dette er helt riktig, de faller sammen igjen mot slutten av steketiden.
Avkjøl kjeksene helt på bakebrettet før de legges i lufttett kakeboks.
Lykke til!!
IMG_5948

IMG_5952

IMG_5954

IMG_6028

IMG_6026n

Tags: adventskalender, Glutenfritt, jul, julebakst, julekaker, småkaker

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021