Jul,  Mine tips,  Vegetar

Vegetarisk jul

I vår familie har det de siste årene blitt laget to julemiddager, en «vanlig» med pinnekjøtt på julaften, ribbe første juledag og helstekt laks, lett juletapas eller oksestek andre juledag. Den andre varianten er vegetariske alternativer som nøttestek, vegisterkaker og vegetar viltgryte. Her har jeg samlet noen av familiens vegetariske favoritter. I år blir det vegisterkaker til vegetarianerene på julaften.

Det var ikke enkelt å velge ut bare noen få oppskrifter, for resten av mine vegetariske retter kan du ta en titt her.

Klikk på bildene under for å komme til oppskriftene.

Den første retten jeg vil trekke frem er de fleste vegetarianeres faste julemiddag, nemlig nøttestek. I år har jentene mine valgt denne bort til julemiddag, men dersom jeg skulle spist vegetarisk til jul hadde jeg nok valgt dette.

Falaffel med lun couscous salat er også en veldig god rett. Kok gjerne kikertene en times tid etter de er bløtlagt for bedre konsistens, dette står ikke i oppskriften.


Vegetarisk viltgryte har jeg lovet jentene å lage i julen, dette blir sannsynligvis servert første juledag. Da kan jeg lage en stor porsjon som også alle gjestene kan smake.

Meze er god, sosial mat som er for å deles, det er nettopp dette julen handler om. Dette er kanskje ikke riktig mat selve julaften, men i romjulen kan det være godt for hele familien å slappe av med et fantastisk vegansk måltid.

Linsegryte er også et fantastisk vegansk alternativ, mange gode smaker og perfekt å lage masse av, denne kan med fordel lages dagen i forveien
Sist men ikke minst er det dette årets julemat til jentene, vegisterkaker. Smak av jul servert sammen med klassisk tilbehør som rødkål, kålrotstappe og en god vegetarisk brun saus.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *