Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper,  Vegetar

Enkel ertesuppe

Suppe varmer godt nå når det blir kaldere og kaldere for hver dag.
I dag kan jeg friste med en super enkel og veldig god ertesuppe. Tar ikke mer enn 15-20 minutter.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
500 gram frossne, grønne erter + 100 gram som tilsettes til slutt
2 fedd hvitløk
2 sjalaottløk
5 dl grønnsakskraft eller kyllingkraft
Litt presset sitron
Salt
Evt litt kremfløte eller creme fraiche

Tilbehør:
5-6 brødskiver (kan godt bruke glutenfritt brød)
3 fedd hvitløk
Urtekrydder
Olivenolje
Evt smørstekt kantarell, eller bacon om du spiser kjøtt.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 250 grader varmluft.
Skjær opp dagsgammelt brød.
Knus tre hvitløksfedd og gni inn brødskivene på begge sider.
Sprinkle litt god olivenolje over brødskivene og dryss over litt urter.

Hakk hvitløk og sjalottløk. Fres dem med litt olje over middels varme i ei gryte.
Når løken er blank tilsettes de frosne ertene, hell over grønnsakskraft eller kyllingkraft.
La det hele få et oppkok, la det småkoke til ertene er møre, 4-5 minutter.
Nå er sikkert ovnen varm nok, så brødskivene kan settes inni. La dem stå til de er sprø, det tar ikke mer enn et par minutter.
Når ertene er møre kjøres suppen glatt med en stavmixer.
Smak til med salt, sitron og evt litt kremfløte eller creme fraiche.
Server gjerne med smørstekt kanterell, eller bacon dersom du spiser kjøtt. Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *