• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pastasalat med spekeskinke og estragonmajones

On 20. juli 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Salater i ulike varianter er kjempegodt. Jeg lager det gjerne til middag så vel som lunsj.

I dag deler jeg oppskrift på en skikkelig sommersalat med masse norske råvarer, benytt de norske råvarene når de er på sitt beste.


Majones:

1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 egg
1/2 ts dijonsennep
2 ts presset sitron, eller 1/4 ts hvithvinseddik
1/4 ts havsalt
2 1/2-3 dl olje (gjerne 50/50 raps og olivenolje)
Et par kvaster fersk estragon

Alle ingrediensene må være romtempererte.
Ha hvitløk, egg og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, hvitløk, sennep og sitron sammen mens du sper med olje.Ha i estragon. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den klar til bruk. Pynt med litt hakket estragon og ringblomst ved servering. Denne kan oppbevares i kjøleskap opp til ei uke.

Til ei stor skål salat (nok til ca 4 personer) brukte jeg:
1 1/2 dl pasta, bruk den typen du selv ønsker (om du ikke spiser gluten bytter du den ut med en glutenfri type)
15 aspargestopper
4 snackagurk
10 sukkererter
5-6 reddik
10 småtomater, jeg valgte her en blanding av perle- og cherrytomater
Noen sneier god spekeskinke
Ringblomst som pynt
Tilsett gjerne litt ristede pinjekjerner

Kok pasta etter anvisningen på pakken og ha over litt god olivenolje.
Forvell aspargestoppene i lettsaltet vann et minutt og skyll dem i kalt vann umiddelbart.
Hakk opp grønnsakene i ønskede biter og bland det hele sammen, ha over litt ringblomst og server gjerne sammen med litt ristede pinjekjerner.
Lykke til!! 

Tags: dressinger, foreningsmat, lunsj, middag, middag på 30 minutter, pasta, salater, spekemat, sunt og raskt

3 kommentarer

  • Emil 14. september 2016 kl. 13:33 - Svar

    Hei, og takk for den spennende oppskriften. Jeg likte beste med hvordan du lager nesten alle ingredienser selv fra bunn av! Med tanke på majones.
    Jeg lurte på om det er greit at jeg bruker dine fine bilder på min nettside? Selvfølgelig med kildehenvisning?
    Her?
    lunsj til din bedrift i Oslo
    Eller her?
    lunsj levering Oslo
    Mvh

    • Elin Rusnes Kvingedal 14. september 2016 kl. 19:26 - Svar

      Hei Emil.
      Så kjekt at du liker oppskriftene mine. Du må gjerne legge ut bilde med link til oppskriften.

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021