Pastasalat med spekeskinke og estragonmajones

IMG_7384
Salater i ulike varianter er kjempegodt. Jeg lager det gjerne til middag så vel som lunsj.
I dag deler jeg oppskrift på en skikkelig sommersalat med masse norske råvarer, benytt de norske råvarene når de er på sitt beste.


Majones:

1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 egg
1/2 ts dijonsennep
2 ts presset sitron, eller 1/4 ts hvithvinseddik
1/4 ts havsalt
2 1/2-3 dl olje (gjerne 50/50 raps og olivenolje)
Et par kvaster fersk estragon

Alle ingrediensene må være romtempererte.
Ha hvitløk, egg og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, hvitløk, sennep og sitron sammen mens du sper med olje.Ha i estragon. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den klar til bruk. Pynt med litt hakket estragon og ringblomst ved servering. Denne kan oppbevares i kjøleskap opp til ei uke.

Til ei stor skål salat nok til ca 4 personer brukte jeg:
1 1/2 dl pasta, bruk den typen du selv ønsker (om du ikke spiser gluten bytter du den ut med en glutenfri type)
15 aspargestopper
4 snackagurk
10 sukkererter
5-6 reddik
10 småtomater, jeg valgte her en blanding av perle- og cherrytomater
Noen sneier god spekeskinke
Ringblomst som pynt
Tilsett gjerne litt ristede pinjekjerner

Kok pasta etter anvisningen på pakken og ha over litt god olivenolje.
Forvell aspargestoppene i lettsaltet vann et minutt og skyll dem i kalt vann umiddelbart.
Hakk opp grønnsakene i ønskede biter og bland det hele sammen, ha over litt ringblomst og server gjerne sammen med litt ristede pinjekjerner.
Lykke til!!IMG_7379 IMG_7387 IMG_7382

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer til «Pastasalat med spekeskinke og estragonmajones»

Legg inn en kommentar