• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Spicy tomatsuppe

On 3. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Jentene mine har vært ganske kritiske til hjemmelaget tomatsuppe. Jeg har helt sluttet å kjøpe både sauser og supper fra pose og lager alt fra bunn av.

Smaken må tilpasses hva familien liker, men etter hvert har jeg kommet frem til en kombinasjon alle hos oss liker veldig godt. Her får man også i seg litt ekstra «skjulte» grønsaker, noe jeg som mor setter ekstra stor pris på.

Til tomatsuppe for fem personer bruker jeg
1 persillerot
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 rødløk
1/2 fennikel
1 rød paprika
2 bokser hermetiske tomater á 400 gram
3-4 gode, store Norske tomater
2 dl vann
1 laurbærblad
2 ts tørket oregano
2 ts tørket basilikum
Salt
Evt 1/2 dl melk eller fløte
Olivenolje

Sett ovnen på 250 grader.
Skold tomatene, da lager du et lite snitt ved stilkfestet, kok opp vann i ei gryte. Legg tomatene oppi og la de koke 1/2-1 minutt til skinnet begynner å krølle seg. Ha tomatene over i kaldt vann, dra av skinnet og hakk opp tomatene. Skjær bort stilkfestet.

Hakk alle grønnsakene bortsett fra paprika, jo mindre biter jo raskere blir de møre. Fres grønnsakene i litt olivenolje. Når grønnsakene er blanke, har du over vann, laurbærblad, tomater og hermetiske tomater, kok opp og la det koke under lokk til grønnsakene er møre (15-20 minutter)

Mens grønnsakene koker har sannsynligvis ovnen blitt varm, skjær paprikaen i to og legg den på et stekebrett med skinnsiden opp og sett høyt oppe i ovnen. La dem stå 10-15 minutter, til skinnet begynner å bli sort. La dem avkjøle noe før du drar av skinnet.

Dersom du vil ha kjøttboller til suppen rører du dette sammen mens grønnsakene koker og paprikaen står i ovnen. Du finner oppskriften på det her, kjøttbollene settes inn når paprikaen er ferdig.

Grovhakk paprikaen og ha den i suppa. Når grønnsakene er møre fjernes laurbærbladet. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmixer. Sil suppen og smak til med urter og salt, tilsett evt litt melk eller fløte. Synes du suppen er for skarp i smaken kan du tilsette 1/4-1/2 ts sukker. Server med pasta, egg, revet parmesan, kjøttboller og godt brød. Lykke til!!

Tags: foreningsmat, Glutenfritt, middag, suppe

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022