Oppskrifter

Vegetarlasagne med spinat, feta og linser

IMG_2252Det er fort gjort å bli lei av samme versjon lasagne, særlig når dette er ungdommens favoritt her hjemme. Laget derfor en ny versjon i går, det gikk ned på høykant og restene ble spist til frokost i dag av ungdommen 😉
Les gjennom hele oppskriften før du starter!
For en stor form, eller 5-6 porsjonsformer brukte jeg:

Tomatsaus
1 rød paprika
7 store, modne tomater
2 løk
1 stor gulrot
1-2 stilker selleri
2 fedd hvitløk
1 chili
250 gram fersk spinat
1 boks hakkede, hermetiske tomater (400 gram)
1 pakke hermetiske, røde linser (jeg brukte GoGreen sine)
1 ss smør eller olje til steking
1/2-1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts tørkede urter (oregano, basilikum, timian, rosmarin)

Bechamelsaus
3 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl lettmelk
50 gram revet ost (Jarlsberg eller Norwegia)
1/2 ts salt

200 gram feta
Lasagneplater
Revet parmesan

Forvarm ovnen til 250 grader, del paprikaen i to og ta bort kjernen. Legg den med skinnsiden opp øverst i ovnen. La den stå 10-15 minutter, til skinnet begynner å bli svidd, legg den rett over i en plastpose, bruk en tykk brødpose eller ziplokk pose. La paprikaen ligge i posen i fem minutter, da er det lett å dra av skinnet. Finhakk så paprikaen. Når man behandler paprikaen på denne måten, får den en mild og søt smak.

Mens paprikaen bakes i ovnen kan du starte på resten.
Skold tomatene: skjær et kryss ved stilkfestet, kok opp vann og legg i tomatene, la de ligge i det kokende vannet ett minutt, til skinnet begynner å krølle seg. Ha de så over i kaldt vann og dra av skinnet.

Del tomatene i to, skjær bort stilkfestet og finhakk dem.
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Riv gulrot og selleri fint på et rivjern.
Vask spinaten godt og rist ut vannet, bruk gjerne en salatsentifuge.
Ha linsene over i et dørslag, skyll dem godt og la dem renne av seg.

Fres løken i litt smør eller olje over middels varme til den er blank, tilsett hvitløk og chili, rør om.
Ha så i gulrøtter, selleri og spinat. Når spinaten har sunket sammen tilsettes tomater og hermetiske tomater. La det hele koke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper og urter. Husk at fetaosten er salt, så ikke salt for mye.  Tilsett linsene til slutt.

Lag bechamelsausen.
Smelt smør over middels varme, tilsett hvetemel og spe med melk. Rør godt hele tiden. La sausen koke i fem minutter. Tilsett revet ost, smak til med salt. Husk at fetaosten er salt, så ikke salt for mye.

Nå skal lasagnen monteres i formen. Start med et lag tomatsaus, ha over bechamelsaus og dryss over litt revet feta. Legg over lasagneplater og fortsett med tomatsaus, bechamelssus og feta. Jeg fikk to lag lasagneplater i min form. Avslutt med et dryss feta. Stek ved 200 grader i 30-40 minutter, riv over parmesan ved servering. Server med godt brød og en frisk salat. Lykke til!!IMG_2229
IMG_2233
IMG_2252

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *