• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Adventskalender -Luke 10/Sunnere medisterkaker

On 10. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal


Er det noe som hører julen til, så er det medisterkaker. Jeg har laget en sunnere versjon av disse. Opprinnelig inneholder medisterdeig opp til 30% fett. Jeg har derimot laget medisterkaker av kvernet svinekjøtt som ikke inneholder mer enn 9% fett.

Jeg vet godt at det bare er jul en gang i året og at vi derfor kan unne oss litt ekstra, men når medisterkakene smaker minst like godt med kun 9% fett må vel det bli en vinner?

Til ca 25 medisterkaker brukte jeg:
800 gram kjøttdeig av svin
2 ts salt
1 ts malt ingefær
1/2 ts revet muskat
1/2 ts pepper
3 ss potetmel
1 egg
2 1/2 dl H-melk

Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin og kjør den seig med saltet.
Tilsett potetmel, pepper, ingefær og muskat. Rør det hele sammen før du har i egget.
Når alt er godt blandet, spe gradvis med melken, denne bør ha samme temperatur som kjøttet.
Nå skal farsen være glatt og lett å forme.
Ved hjelp av en spiseskje kan du nå forme ca 25 medisterkaker, stek dem i litt smør ca 3 minutter på hver side, på middels varme.
Jeg steker dem i tre omganger (8-9 stk om gangen).
Ha dem i en ildfast form og etterstek i forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter.

Saus:
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl kjøttkraft/buljong
1/4 ts worchestershire saus
1/2 ts soyasaus
1/4 ts revet muskat
1/2 ts malt ingefær
Et par dråper sukkerkulør
En liten skvett fløte
Salt og pepper
Evt litt presset sitron

Fres løk og hvitløk raskt i halvparten av smøret, ha dette over i ei arbeidsbolle.
Brun så resten av smøret over middels varme, når det er nøttebrunt tilsettes melet, la også dette brunes, pass på så det ikke svir seg. Tilsett løk og hvitløk, og spe så med kraft til sausen har ønsket konsistens. La sausen koke i fem minutter, smak så til med muskat, ingefær, worchestershire saus og soyasaus. Tilsett evt litt salt og pepper, husk at soyasausen er salt, så smak til sausen. Om du vil ha mørkere farge på sausen, tilsetter du et par dråper sukkerkulør. Dersom den trenger mer syre kan du tilsette litt presset sitron, vil du ha rundere smak kan du ha i en skvett fløte. Sil sausen over i et sausenebb.

Server gjerne med rødkål, kålrotstappe, poteter og grønnsaker. Lykke til!!

Tags: adventskalender, jul, julemiddag, Kjøtt, sauser

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021