Oppskrifter

Lys, saftig sjokoladekake

Sjokoladekake er jo de fleste barns absolutte favoritt. Da jeg var liten bakte min mor ei fantastisk sjokoladekake i langpanne som hun smurte opp med glasur. Kaken ble delt i skiver og lagt i fryseren.

Til søndagskaffien tok hun gjerne frem et brett kake og serverte. Det er denne oppskriften jeg bruker når jeg lager sjokoladekake. Min minste datter, Thea har blitt ekspert på å lage denne kaken, perfekt hver gang. Delte oppskriften på kakesiden «festkaker» da den siden eksisterte, kaken ble raskt populær blant kakebakere. Ser den ligger ute mange steder på nett, men jeg vil gjerne dele den med dere her på min blogg.

For ei langpanne eller ei høy kake på 25-26 cm bruker jeg:
6 egg
500 gram sukker (dette reduserer jeg nå ned til 400 gram)
350 gram ekte smør (smeltet)
350 gram hvetemel
3 toppede ts kakao
6 strøkne ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl kokende vann
I og med at jeg er veldig glad i vanilje tilsetter jeg et par ts ekte vaniljesukker og.

Sett ovnen på 170-180 grader over og undervarme.
Pisk eggene til de skummer, tilsett sukker og pisk videre til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og melk, pisk det rolig inn, sikt så inn det tørre.
Når det er godt blandet tilsettes kokende vann, rør godt.

Ha røren over i langpanne eller høy 25-26 cm kakeform kledd med bakepapir.
Langpanne stekes i 40 minutter, nederste rille.
25 cm kake stekes enten i tre omganger, dvs at du fyller 1/3 av røren i formen og steker, legger denne til avkjøling mens du steker neste 1/3. Om du vil steke kaken hel er et smart tips å kle formen med fuktig kjøkkenhåndkle, steke kaken på 170 grader i 40-45 minutter, fjerne kjøkkenhåndkleet forsiktig og steke videre 10-20 minutter, til den er ferdig.Hvelves opp ned på bakepapir når den er ferdig, fjern kakeform og bakepapir og la den kjøle seg helt ned, dekk den gjerne med et så vidt fuktig kjøkkenhåndkle mens den avkjøles.

Når kaken er avkjølt kan en fylles. Jeg pleier å bruke min egenkomponerte sjokoladekrem, lys, luftig sjokoladekrem. Kaken på bildet er fylt med denne og trukket med melkesjokoladetrekk.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *