Oppskrifter

Asparges med spekeskinke

asparges
Utrolig enkelt og utrolig godt 😉 Det er veldig greit å ha på et tapasbord, om du bare vil ha litt snacks eller som forrett.

Jeg lagde dette som forrett til min mann for et par uker siden.  Jeg hadde lovet å tilberede en bedre middag for oss. Beklager kvaliteten på bildet, hadde kun mobilkamera 😉

Beregn ca tre asparges per person om det er til forrett eller tapas.

Til forrett for to personer brukte jeg
6 asparges
6 skiver god spekeskinke
Revet parmesan
God olivenolje

Jeg skrelte asparges stilken og brakk av den noe trevlete delen nederst. Det er ikke nødvendig å skrelle, men personlig synes jeg det er best. Vil du lese mer om behandling av asparges kan du ta en titt her.

Etter at jeg hadde skrelt aspargesen surret jeg en spekeskinke rundt hver, la de på et fat og dekket med plastfolie til de skulle stekes. Jeg brukte både Norsk asparges og Norsk spekeskinke. Bruk den spekeskinka du liker best.

Varm så en tørr stekepanne og stek aspargesene på middels varme til spekeskinken begynner å bli sprø og aspargesen er litt myk når du trykker nederst på stilken.

Riv over god parmesan og sprinkle gjerne over en god olivenolje eller balsamico. Lykke til.
asparges

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *