Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper

Blomkålsuppe med salvie og hvitløk

Suppe er så godt, kan lett varieres med mange gode smaker. Selv har jeg syntes at blomkålsuppe er kjedelig, men ikke nå lenger. Få inn masse smak og kutt ut meljevning så kan det bli fantastisk.

Dersom du ikke har salvie, bruk gjerne estragon eller andre urter. Det meste går til blomkål. Timian, oregano, bruk det du liker og varier.
Til denne suppa serverte jeg chorizo, men du kan gjerne lage kjøttboller som smakes til med de samme urtene du bruker i suppa. Eller spise den vegetarisk med litt ristede nøtter og kikerter. Det er bare fantasien som setter grenser. Denne suppa er i tillegg glutenfri.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

  • 2 mellomstore blomkål (ca 1 kg)
  • 1 gul løk
  • 7 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • En neve salvie (ca 20 blader)
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Chorizo, bacon, kjøttboller eller kikerter som tilbehør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Rens og vask blomkålene. Jeg bruker stilken i suppa.
Legg til side ca 1/3 av blomkålet, i fine, små buketter.
Grovhakk løk, ha i ei gryte og stek den i litt olje til den er blank, ha over hvitløk og mesteparten av salvien, la det få et minutt sammen før 2/3 av blomkålen has over. Nå har du over hvitvinseddik, la den koke inn.
Fyll på med kraft og kok opp. La det koke til blomkålen er helt mør, ca 10 minutter, alt etter hvor store blomkålbitene er.
Mos det hele i en blender som tåler varme ting eller med stavmixer.
Dette tar noen minutter, suppa skal bli helt glatt.

Smak til med salt og pepper, hold suppa varm. Om du ønsker kan du tilsette en skvett fløte.

De små blomkålbukettene du tok vare på skal nå få en runde i stekepanna. Stek dem gylne, men de bør fremdeles ha litt tyggemotstand. Ha over litt salvie og smak til med salt. Stek så chorizo, evt kikerter eller det du har valgt som proteinkilde.

Server med et dryss salvie og varmt brød med godt smør, gjerne litt gode krutonger for crunsj. Her har jeg laget salviesmør. Nyt!

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *