Oppskrifter

Grønnsak- og linsegryte

Gryteretter er så utrolig kjekt å lage. Man kan putte oppi det man vil, koke opp og servere med gryta på bordet. Denne grønnsaksgryta har indiske smaker.

Antall porsjoner: 5

Oppskrift:

  • 3 sjaminjong
  • 4-6 poteter
  • 2 rødløk
  • 1/2 blomkål
  • 150 gram spinat
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 8 ts indisk kryddermix
  • 2 ss tomatpure
  • 800 gram herm tom
  • En boks kokosmelk (400 gram)
  • 15 cherrytomater
  • 1 1/2 dl tørre, røde splitlinser

Fremgangsmåte:

Rens grønnsaker og sopp.
Finhakk hvitløk og chili.
Skjær soppen i båter.
Kutt grønnsakene i passende biter.
Stek soppen i tørr jerngryte over middels varme til den begynner å bli gyllen.
Tilsett to ss smør og poteter, la det surre noen minutter før løken has over. Når løken begynner å bli blank tilsettes blomkål, hvitløk og chili.
Skru varmen noe ned, tilsett krydderet og rørestek ett minutt, så tilsettes tomatpurè, rørestek ytterligere ett minutt.
Spinaten has over, la det hele surre videre til spinaten faller sammen.
Ha over tomater, kokosmelk og linser, kok opp og la det koke til linser og grønnsaker er møre, ca 15-20 minutter, rør om innimellom så det ikke brenner seg i bunn.
Server med ris, naan eller chapatti og gjerne litt koriander.


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.