Trinn for trinn

Hvordan lage roser

Roser pynter lett opp en enkel kake. Det tar litt tid å lage, men blir en flott detalj til både kaker og cupcakes. Her viser jeg den metoden jeg pleier å bruke når jeg lager roser.

Jeg bruker som regel marsipan eller sukkerpasta når jeg lager roser. Du kan også bruke mmf (marshmallowsfondant), men det er lettere å få de fine med marsipan eller sukkerpasta. Farg massen i ønsket farge, bruk gele/pastafarger. Her har jeg tre nyanser av gammelrosa. Husk å alltid ha massen du ikke bruker i plast da den fort kan tørke ut og sprekke.

Start med å forme et kremmerhus av en liten bit marsipan/fondant.

Rull ut marsipan/fondant (her har jeg brukt den mørkeste fargen). Trykk ut sirkler (kronblader) med en utstikker, Du kan bare bruke det du har. Utstikkeren jeg brukte er 2,5 cm i diameter, bør være ca samme størrelse. Dekk med plast. Bruk en skje og flat ut ene halvdel av hvert kronblad.

Legg kremmerhuset med spissen opp på et av kronbladene, den tynne enden av kronbladet skal peke opp, se bildet.

Form kronbladet rundt kremmerhuset. Dette er basen til rosen.

Nå skal neste lag festes. Start med et kronblad, la det sitte litt høyere oppe enn basen, lapp over med enda et kronblad og form dem.


Rosen kan brukes allerede nå, som en knopp. Det gir et fint uttrykk å ha forskjellige størrelser på rosene.

Rull ut marsipan/fondant i en lysere nyanse, trykk og flat ut kronblad, her trenger du tre kronblad for en runde. Fest dem i samme høyde som forrige lag. La dem overlappe hverandre og form hvert kronblad.

Om du vil ha den enda større bruker du marsipan/fondant i en enda lysere nyanse. Trykk ut som ved de andre kronbladene. Du trenger fem kronblad for en runde her. Gjør det på samme måte som tidligere.

Form hvert kronblad.

Du kan ha enda et lag kronblader, bruk da syv kronblader. Jeg har brukt den samme fargenyansen som forrige runde. Gjør det på samme måte og form hvert kronblad.

Da kan rosene settes på kaken. Lykke til!!

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *