![](https://www.kjoekkenmagi.no/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7754-1140x760.jpg)
Hvordan lage roser
Roser pynter lett opp en enkel kake. Det tar litt tid å lage, men blir en flott detalj til både kaker og cupcakes. Her viser jeg den metoden jeg pleier å bruke når jeg lager roser.
Jeg bruker som regel marsipan eller sukkerpasta når jeg lager roser. Du kan også bruke mmf (marshmallowsfondant), men det er lettere å få de fine med marsipan eller sukkerpasta. Farg massen i ønsket farge, bruk gele/pastafarger. Her har jeg tre nyanser av gammelrosa. Husk å alltid ha massen du ikke bruker i plast da den fort kan tørke ut og sprekke.
Start med å forme et kremmerhus av en liten bit marsipan/fondant.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7724-1024x683.jpg)
Rull ut marsipan/fondant (her har jeg brukt den mørkeste fargen). Trykk ut sirkler (kronblader) med en utstikker, Du kan bare bruke det du har. Utstikkeren jeg brukte er 2,5 cm i diameter, bør være ca samme størrelse. Dekk med plast. Bruk en skje og flat ut ene halvdel av hvert kronblad.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7725-1024x683.jpg)
Legg kremmerhuset med spissen opp på et av kronbladene, den tynne enden av kronbladet skal peke opp, se bildet.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7727-1024x683.jpg)
Form kronbladet rundt kremmerhuset. Dette er basen til rosen.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7729-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7730-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7731-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7732-1024x683.jpg)
Nå skal neste lag festes. Start med et kronblad, la det sitte litt høyere oppe enn basen, lapp over med enda et kronblad og form dem.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7733-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7734-1024x683.jpg)
Rosen kan brukes allerede nå, som en knopp. Det gir et fint uttrykk å ha forskjellige størrelser på rosene.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7735-1024x683.jpg)
Rull ut marsipan/fondant i en lysere nyanse, trykk og flat ut kronblad, her trenger du tre kronblad for en runde. Fest dem i samme høyde som forrige lag. La dem overlappe hverandre og form hvert kronblad.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7736-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7737-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7738-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7739-1024x683.jpg)
Om du vil ha den enda større bruker du marsipan/fondant i en enda lysere nyanse. Trykk ut som ved de andre kronbladene. Du trenger fem kronblad for en runde her. Gjør det på samme måte som tidligere.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7741-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7742-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7743-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7744-1024x683.jpg)
Form hvert kronblad.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7748-1024x683.jpg)
Du kan ha enda et lag kronblader, bruk da syv kronblader. Jeg har brukt den samme fargenyansen som forrige runde. Gjør det på samme måte og form hvert kronblad.
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7751-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7752-1024x683.jpg)
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7753-1024x683.jpg)
Da kan rosene settes på kaken. Lykke til!!
![](http://35.238.139.120/wp-content/uploads/2014/05/IMG_7754-1024x683.jpg)
![](https://www.kjoekkenmagi.no/wp-content/uploads/2014/05/IMG_5430-75x75.jpg)
7 Comments
Pingback:
Leif
Fin blogg du har! Her skal jeg titte innom i ny og ne ja! Ha en fin sommer. Og bra å høre du er blitt frisk igjen 🙂
elin rusnes kvingedal
Hei Leif. Takk for det, gøy du liker bloggen min 😉
Kommer mange gode oppskrifter fremover 🙂
God sommer til deg og!
Mari
Hei 🙂
Nydelige roser!
Hva bruker du til å feste kronbladene med?
elin rusnes kvingedal
Tusen takk Mari.
Jeg pleier ikke å bruke noe til å feste dem med.
Dersom du bruker fondant som tørker fort ut, er det lurt å ha den tildekket med plast.
Du kan også bruke litt spiselig lim eller vann om det trengs 😉
Ingrid
Hvor lengd holder pynten? Kan man lage dem noen uker i forveien?
elin rusnes kvingedal
Hei Ingrid.
Man kan fint lage dem noen uker i forveien og oppbevare dem mørkt i en tett boks, ikke ha dem i kjøleskap 😉
Ha en fin dag 😉