Trinn for trinn

Hvordan trekke en hjertekake?

Det er ikke så vanskelig å trekke hjertekaker. Her er det greit med god teknikk. Mine tips for å trekke en hjertekake perfekt får du her.

Fyll kaken og smør en tynt lag krem rundt, ikke for mye, men nok til at det dekker eventuelle ugjevnheter.

Rull ut marsipan/fondantlokket. Det må ikke være for tynt, da kan det lett sprekke, to-tre millimeter er flott. Bruk nok marsipan/fondant!! Lokket skal kjevles mye større enn man tror. Bruk gjerne et underlag som jeg har brukt her, hvis ikke er det greit å bruke litt melis eller maizenna under slik at det ikke setter seg fast. Løfte mye på lokket underveis for å få det jevnt og for å passe på at det ikke setter seg fast.

Rull lokket opp på rullepinnen og legg det over kaken, glatt det ut på toppen først. Her har jeg brukt en smoother («kakestrykejern») som glatter ut lokket fint. Du kan og bruke hendene.

Så skal lokket jevnes ut på sidene, dette er den vanskeligste biten. Start i spissen, bruk hendene og klapp lokket inntil, løfte litt på lokket og dra det forsiktig på plass om det blir folder. Jobb deg rundt hele hjertet og gå gjerne over med en smoother her og. 

Her er lokket glattet ut. Det er mye marsipan/fondant til overs, men dette farges og brukes til pynting. Skjær bort all overflødig marsipan/fondant og glatt over en siste gang.

Nå er kaken klar for litt pynt.

Slik. Ferdig hjertekake.

Lykke til!!

One Comment

  • inger

    Leter etter hjerte- sjokoladekake til en bursdag på lørdag, ser at det er selveste lillesøsteren min som har det beste innlegget på mitt søk. De e best!! <3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *