Trinn for trinn

Trinn for trinn krystantemum

Det er så gøy å lage ulike fondantblomster. Jeg skulle lage bryllupskake for en kollega, når jeg baker til slike dager liker jeg å ta utgangspunkt i blomster det pyntes med i festlokalet og/eller brudebukett. Her skulle bruden ha krystantemum, det hadde jeg ikke laget før men etter et par forsøk ble jeg fornøyd med resultatet. Vil du også lære å lage disse flotte blomstene? Her har jeg laget en trinn for trinn beskrivelse.

Dersom du vil komme på kurs i kakedekorering, finner du kursplanen her.

Til disse blomstene bør man bruke fondant/sukkerpasa da marsipan og mmf er vanskelig å få tynt nok.

Utstikkerene jeg brukte er plunger cutters på 2 cm, 3,5 cm, 4,5 cm, 5,5 cm og 7 cm med 8-16 kronblader.

Start med en liten kule, bruden hadde rosa blomster med gult i midten, så jeg startet med en gul kule. Trykk ut tre kronblad med den minste utstikkeren.

Rull alle kronbladene litt tynnere, og lag en liten markering midt på hvert kronblad. Bruk gjerne litt spiselig lim og fest den første rundt kula.

De neste to legges over hverandre, rotert i forhold til hverandre. Se bildet. Lag en liten grop i midten og fest med spiselig lim på kula.

Så lages to rosa blomster med samme utstikker (2 cm) og to med den på 3,5. Rull kronbladene litt tynnere og lag en markering midt på også her. Fest på samme måte som forklart over, to og to blomster med litt spiselig lim. Se bildene. (Husk å dekke med plast det du ikke jobber med, fondant tørker fort ut).

Fortsett på samme måte med de resterende utstikkerne. Når man kommer til de to største kan det være lurt å ha dem på plast når man tynner ut kronbladene og fester på blomsten.

Her er de største festet og blomsten er klar til å tørkes. Jeg la plastfolie i en eggekartong og la blomsten oppi. La den tørke minimum et døgn før du tar den ut. De kan oppbevares flere uker i tett boks et mørkt sted, ikke kjøleskap. Husk at alle blomster er ulike, og ingen er perfekte.

Slik ble kaken jeg lagde, hele kaka er forresten glutenfri (kakene ble tatt av sølvbrettene ved servering og satt på plastfatene under, dette så de ikke skulle gå helt opp i kanten av stativet).

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *