Julemakroner

IMG_5223Makroner kan lages til alle feiringer, de kan farges og pyntes, så er de holdbare minst en uke i kjøleskap, de kan også fryses. Lag fargerike julemakroner og dekorer dem som du ønsker.

Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren. Jeg pleier sjelden å følge en oppskrift, men her veier jeg opp alt nøyaktig. Oppskriften er hentet fra godt.no, Pascals makroner.

Røren kan selvfølgelig halvveres, men det er ikke nødvendig da de holder en ukes tid og er veldig kjekke å ha med som vertinnegave, på jobb eller bare som en oppmerksomhet til noen du er glad i. De er også glutenfrie.

Til ca 60-70 makroner trenger du:
280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Eventuelt litt konditorfarge, her må det brukes pasta/gele farger.

Mandelmelet kan kjøpes i helsekostbutikker eller i butikker som selger kakeutstyr. Du kan også skolde og male mandler selv. Sikt mandelmelet to ganger, det skal være 280 ferdig SIKTET mandelmel. Sikt så melis. Deretter siktes mandelmel og melis sammen. Sett til side. I en annen bolle måler du opp eggehviter, pass på å ikke få noe eggeplomme med her. Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr». Tilsett så farge.IMG_5140

Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Rør til den er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode. IMG_5142

IMG_5147

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på bakepapirkledd stekeplate eller makronmatte. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatur og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå. IMG_5148

IMG_5150

Stek dem så på 160-170 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet. Sprøyt krem på en makronhalvdel og legg en oppå. Jeg har brukt havsaltkaramell og sjokoladekrem.
IMG_5156

IMG_5158

IMG_5165

Pynt dem med royal icing (melisglasur bestående av eggehvite, melis og sitronsaft).
Jeg penslet dem også med litt spiselig glitter.
Legg dem i en tett boks når royal icingen er stivnet, oppbevares i kjøleskap. De er best dagen etter de er laget. Lykke til!!
IMG_5211

IMG_5218

IMG_5223

IMG_5303

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer til «Julemakroner»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.