• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Julemakroner

On 4. desember 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5223Makroner kan lages til alle feiringer, de kan farges og pyntes, så er de holdbare minst en uke i kjøleskap, de kan også fryses. Lag fargerike julemakroner og dekorer dem som du ønsker.

Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren. Jeg pleier sjelden å følge en oppskrift, men her veier jeg opp alt nøyaktig. Oppskriften er hentet fra godt.no, Pascals makroner.

Røren kan selvfølgelig halvveres, men det er ikke nødvendig da de holder en ukes tid og er veldig kjekke å ha med som vertinnegave, på jobb eller bare som en oppmerksomhet til noen du er glad i. De er også glutenfrie.

Til ca 60-70 makroner trenger du:
280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Eventuelt litt konditorfarge, her må det brukes pasta/gele farger.

Mandelmelet kan kjøpes i helsekostbutikker eller i butikker som selger kakeutstyr. Du kan også skolde og male mandler selv. Sikt mandelmelet to ganger, det skal være 280 ferdig SIKTET mandelmel. Sikt så melis. Deretter siktes mandelmel og melis sammen. Sett til side. I en annen bolle måler du opp eggehviter, pass på å ikke få noe eggeplomme med her. Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr». Tilsett så farge.IMG_5140

Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Rør til den er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode. IMG_5142

IMG_5147

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på bakepapirkledd stekeplate eller makronmatte. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatur og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå. IMG_5148

IMG_5150

Stek dem så på 160-170 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet. Sprøyt krem på en makronhalvdel og legg en oppå. Jeg har brukt havsaltkaramell og sjokoladekrem.
IMG_5156

IMG_5158

IMG_5165

Pynt dem med royal icing (melisglasur bestående av eggehvite, melis og sitronsaft).
Jeg penslet dem også med litt spiselig glitter.
Legg dem i en tett boks når royal icingen er stivnet, oppbevares i kjøleskap. De er best dagen etter de er laget. Lykke til!!
IMG_5211

IMG_5218

IMG_5223

IMG_5303

Tags: adventskalender, jul, julegave, makroner, småkaker

3 kommentarer

  • Ana Claudia 4. januar 2019 kl. 18:45 - Svar

    Hei

    Dette var ikke italienske makroner, ikke sant?

    • Elin Rusnes Kvingedal 5. januar 2019 kl. 11:21 - Svar

      Dette er franske makroner, men lag gjerne Italienske og pynt på samme måte om du foretrekker det.

      Lykke til!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021