• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Konfekt

On 20. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Når man får gjester er det utrolig gøy, og ikke minst imponerende å sette frem hjemmelaget konfekt. Det krever litt oppmerksomhet og konsentrasjon, samt gode råvarer selvsagt.

Når jeg lager konfekt bruker jeg Belgisk sjokolade fra Callebaut. Her har jeg brukt lys og hvit sjokolade. Den lyse har et kakaoinnhold på 33,6%

Start med å temperere sjokoladen over vannbad. Ha ei gryte eller skål med kaldt vann klar for rask avkjøling.
Ha vann i ei gryte og ha sjokolade i en sjokoladesmelter eller skål, den må ikke komme i kontakt med vannet, sett opp temperaturen til middels, vannet skal ikke koke. Bruk et sjokoladetermometer eller slikkepott med temperaturmåler og smelt sjokoladen sakte. Ikke rør for mye, man vil ikke ha luftbobler i sjokoladen. Begge sjokoladetypene skal varmes opp til 45-46 grader. Avkjøl umiddelbart i gryta du har klar med kaldt vann og kjøl ned til 27 grader. Pass på at det ikke kommer en dråpe vann i sjokoladen. Nå skal den varmes noe opp igjen, 28-30 grader, ikke over 32,5 på lys sjokolade. På hvit sjokolade er det 28-29 grader, ikke over 31,5. Prøv å hold temperaturen på henvoldsvis 29-30 grader og 28-29 grader mens du jobber med den.

IMG_8133
IMG_8135
IMG_8136

Ja, jeg vet dette jeg gjør videre er feil, man skal helle sjokolade i formene, fylle dem helt opp og så tømme ut igjen, da legger det seg et fint lag sjokolade rundt kantene. Jeg synes derimot at den metoden jeg bruker fungerer bedre med slike myke silikonformer. Jeg fyller altså formene 1/3 opp og pensler sjokoladen forsiktig opp etter kanten, fyller ikke mer enn tre biter om gangen.

Ferdig penslet ut i formene, noe søl blir det. Sett dem til avkjøling til sjokoladen er stivnet, her kan man jukse og bruke kjøleskap, men det beste er å bruke litt tid og la dem få stivne i et litt kjølig rom.

Når sjokoladen er stivnet kan de fylles, jeg har brukt havsaltkaramell, trøffelkrem (laget mindre porsjon) og nugatt. Ikke fyll for mye i da de må forsegles med mer sjokolade.

Ha sjokolade over og la dem stivne helt før du forsiktig tar dem ut av formene. Ikke ta på dem med fingrene, bruk eventuelt hansker og berør sjokoladen minst mulig, vi vil at den skal være blank og fin.
Lykke til!!

Tags: konfekt, sjokolade

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juni 2022
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022